Helsinginkatu 23 sai palkinnon piharemontistaan

Asunto Oy Helsinginkatu 23:n piha. Kuva: Hanna-Leena Rissanen

Yksi vuoden 2022 neljästä Rakentamisen ruusu -palkinnosta on myönnetty Kallion seudulla sijaitsevalle asuinkerrostalon pihan remonttihankkeelle.

Helsingin kaupungin myöntämä Rakentamisen ruusu palkinto on vuoden 2022 osalta myönnetty neljälle taholle, jotka ovat edistäneet hyvää asumisen laatua.

Palkinnon saajat julkistettiin 16. maaliskuuta 2023.

Ruusut saivat nyt Asuntoarkkitehtuurin käsikirja, uudiskohde Asunto Oy Helsingin Kommodori Jätkäsaaressa, muutoskohde Ajurien talli Punavuoressa sekä Asunto Oy Helsinginkatu 23:n pihan perusparannus Harjussa.

Palkintoperusteluissa suitsutetaan Helsinginkadun pihaparannusta:

– Asunto Oy Helsinginkatu 23:n pihan perusparannuksen ratkaisu on poikkeuksellinen; pihan oleskelupaikka nostettiin uuden jätehuoneen katolle lähemmäksi valoa ja lähes samaan tasoon naapuriyhtiön pihan kanssa.

– Helsingin kantakaupungin kerrostalopihoille tyypilliset tilaongelmat on tässä hankkeessa ratkaistu tavalla, joka on avannut yhtiön asukkaille aivan uudenlaisen mahdollisuuden hyödyntää pihaa asuntojen jatkeena.

– Pelkän ongelmanratkaisun sijasta hankkeessa on tuotettu asukkaille suoraa lisäarvoa. Pihan tilankäyttö, tukimuurit, kasvillisuus sekä jätehuoneen ja pyöräkatoksen rakenteet kaikkine detaljeineen on suunniteltu ja toteutettu erittäin korkealaatuisesti.

Suunnittelija on arkkitehti SAFA Rosemarie Schnitzler Arkkitehtitoimisto R. Schnitzleristä.

Rakentamisen Ruusu jaetaan vuosittain rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti edistävälle teolle, joka on edistänyt hyvän elinympäristön luomista ja ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti sekä kulttuurisesti kestävää kehitystä.

Rakentamisen Ruusun myöntämisestä päättää Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.