Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021 -palkinto Maunulaan

Entäs nyt maunula? -esityksen näyttelijät Heikki Sorsa, Riitta Kaukonen, Olavi Anttila, Niina Kukkola, Tarmo Sorsa, Jukka Jalkanen, Sami Tuominiemi. Kuva: Sonja Suominen.

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021 -palkinto on myönnetty Maunula-Seuran Entäs nyt Maunula -työryhmälle.

Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Kulttuuriteko-kunniamaininta jaettiin Popup Kino Helsinki -työryhmälle, joka tuotti vuonna 2021 Kino Gas -elokuvatapahtumasarjan Suvilahdessa.

Helsingin kaupunki Kulttuuriteko 2021 -palkinnot jaettiin tammikuussa 2022. Palkinnon saajasta ja kunniamaininnalla palkittavista päättää vuosittain Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto. Tällä kertaa jaettiin yksi kunniamaininta ja varsinainen palkinto.

Vuoden 2021 palkinnon saanut Entäs nyt Maunula -työryhmä toteutti yhteisöllisen, merkityksiltään ja vaikutuksiltaan hienon yhteisöteatteriesityksen Maunulan historiasta, nykyisyydestä ja sen asukkaiden elämästä eri vaiheissa.

– Hankkeen valmisteli ja toteutti monimuotoinen teatterin, musiikin ja kulttuurin alan, pääosin paikallisista toimijoista koostuva työryhmä yhdessä asukkaiden ja harrastajien kanssa, ja se esitettiin yhteensä noin 500 asukkaalle Maunula-talossa. Tämä oli upea suoritus keskellä vaikeita rajoituksia, kertoi kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara.

Kaupunki on myöntänyt kulttuuritekopalkintoja vuodesta 2009 lähtien.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.