Vuodet kuluvat, mutta Herttoniemen Hertsiä ei näy

Herttoniemen Megahertsin kauppakeskuksen laajentamista on odotettu jo ainakin kymmenen vuotta. Megahertsi oli tarkoitus korvata nykyistä huomattavasti isommalla Gigahertsin kauppakeskuksella mutta sittemmin kauppakeskushankkeen nimi on kutistunut vain muotoon Hertsi.

Lisäksi koko keskuksen luonne on suunnittelupöydällä muuttunut: Megahertsin tontille on kaavoitettu Hertsin lähipalvelukeskus, jossa kauppakeskuksen lisäksi on myös julkisia palveluja kuten kirjasto ja nuorisotalo.

Pitkään jumissa ollut hanke näytti lähtevän rakenteille toukokuussa 2013, kun Kesko tiedotti, että Herttoniemeen suunniteltavaan Gigahertsin kauppakeskukseen tulee Suomen suurimpiin lukeutuva K-supermarket ja että kauppakeskus valmistuu vuonna 2015.

Kun sitten koitti vuosi 2015, uutisoitiin näyttävästi eri tiedotusvälineissä, että Herttoniemeen rakennetaan Prisman tavaratalo. Keväällä 2015 kerrottiin, että Prisma tulee uuden kauppakeskus Hertsin ankkurivuokralaiseksi ja että rakennustyöt alkavat vuonna 2016.

Sen jälkeen uutisrintamalla on ollut hiljaista eikä kauppakeskusta varten varatulla tontilla ole nähty merkkiäkään rakennustöiden alkamisesta.

Samaan aikaan on kuitenkin uutisoitu, että Hok-Elanto perustaa uuden ison Prisman Keski-Pasilan kauppakeskus Triplaan. Tripla valmistuu Pasilan rautatieaseman ympäristöön syksyllä 2019.

Onko Herttoniemen Prisma-hanke siis jäänyt Keski-Pasilan Prisma-hankkeen jalkoihin? Vai ovatko Itäväylällä Herttoniemen kohdalla parhaillaan tehtävät katutyöt lykänneet kauppakeskuksen rakentamista? Ja mitä tapahtui K-supermarketille, onko se myös yhä tulossa Herttoniemen Hertsiin? Tuskin, sillä nykyistä Herttoniemen K-supermarket Herttaa laajennetaan parhaillaan.

Facebookista löytyy pieni tieto Herttoniemen Prismasta elokuulta 2016. Facebook-viestissä joku henkilö tiedustelee, että ”milloin saadaan Prisma Herttoniemeen? Joko ensi vuonna valmistuu?”. Prisman edustaja vastasi, että ”ikävä kyllä tarkkaa tietoa rakennushankkeen etenemisestä ei ole”.

Yksi uudempi tieto Hertsistä löytyy Mun stadi -nettisivulta. Sieltä löytyy viime helmikuulle päivätty Helsingin nuorisoasiainkeskuksen ja kaupunginkirjaston tiedote, jossa kerrotaan, että Hertsin rakennustyöt on tavoitteena käynnistää syksyllä 2017.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.