Pekka Haavistolta vihreää valoa uudelle Kulosaaren keskukselle

Vihreitten presidenttiehdokas Pekka Haaviston on kokenut sekä sisä- että ulkopoliitikko, mutta vaikkei hän enää olekaan kaupunginvaltuuston jäsen, voi häneltä kysyä myös paikallisesta asiasta.

Haavistohan on muuttanut vuosi sitten keskelle Kulosaarta Kulosaarentien varrelle ja käyttää hyväksensä oman saaren palveluita.

Kulosaaressa on kuuma kysymys sotien jälkeisenä aikana perustetun ostoskeskuksen kohtalo.

Etenkin jättiläismäisen Redi- ostoskeskuksen valmistuessa ensi vuonna Kalasatamaan nykymuotoiselle Kulosaaren ostoskeskukselle luetaan jo nyt madonlukuja.

”Vihreitä ja perinteisiä arvoja puolustavana vanhan ja kunniakkaan ostoskeskuksen saattaisi sopia minulle, mutta jossakin kuitenkin kulkee raja”, Haavisto sanoo.

”Nykyisen kokoinen Alepa, Kuparilyhty-pubi, koko kaupungin kenties paras kukkakauppa ja arvostettu kiinalainen ravintola pystyisivät sinnittelemään uusissakin puitteissa, mutta museoiminen saattaisi aloittaa kitumisen ja lapun luukulle”, Pekka Haavisto arvelee. ”Helsingin Kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymä esitys kiinteistön kehittämisestä on hyvä. Esitetty malli on varmaankin ainoa tae nykyisten kauppojen ja muiden palveluiden säilyttämiselle ja uusienkin luomiselle.

Mitä presidentinvaalikampanjaan tulee, Haavisto on kiertänyt paljon maakunnissa ja saanut rohkaisevaa kannustusta edellisten vaalien tapaan.

Nykyistä presidenttiä Sauli Niinistöä arvioidaessaan Haaviston hillitty tyylilaji tulee esiin. Hän sanoo arvostavansa Niinistön läheisiä suhteita Venäjän, Yhdysvaltain ja Kiinan korkeimpaan johtoon. mutta olisi odottanut joitain sellaisia ehdotuksia, jotka auttaisivat maailman poliittisen ilmapiirin rauhoittamisessa.

”Historia osoittaa, että moraalisesti olkeilla ratkaisuilla pienikin maa tai järjestö voi saada paljon aikaan, kuten nyt Nobel-palkittu ydinaseita vastustava I can”, Haavisto muistuttaa.

Teksti Martti Huhtamäki

Kuva Jussi Hyttinen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.