Odotettu päivitys vihdoin Herttoniemenrannan liikuntahalliin

Herttoniemenrannan liikuntahalliin uusittiin ajanottojärjestelmä. Nyt hyökkäysaikakello vastaa myös Koripalloliiton vaatimuksiin. Schneider Electricin Esmi-ajanottojärjestelmän tuotteista liikuntahallille asennettiin myös langaton tulostaulu, virhetaulut vaihdettavilla pelaajanumeroilla ja sääntöjen vaatimat ledinauhat korilevyihin.

Vuosittain 50 000 kävijää hikoilee Herttoniemenrannan liikuntahallissa. Koululaisten lisäksi hallilla harjoittelevat muun muassa käsipalloilijat, indoor hockeyn -pelaajat ja salibandyharrastajat.

– Päälajit ovat koripallo ja futsal, sillä Herttoniemenrannan liikuntahalli on 40 x 20 -kokoinen täysimittainen pelihalli. Parketin viivaviidakko on melkoinen, lattiasta löytyy viivaa joka lajille, kertoo Helsingin kaupungin liikuntapuolen tiimiesimies Jarkko Rantanen.

Halli vetää puoleensa monen lajin harrastajia, sillä parkettipinnan päälle levitetään tarvittaessa toinen alusta.

– Liikuntatilassa järjestetään esimerkiksi painiturnauksia, miekkailua ja tanssikisoja – melkein mitä vain, Rantanen sanoo.

Yksi puute hallia ehti kuitenkin kiusata pitkään: tilassa oli vanhentunut ajanottojärjestelmä, joka ei vastannut esimerkiksi Koripalloliiton vaatimuksia. Uusi Esmi-kellojärjestelmä tulostaululaitteistoineen asennettiin halliin vuoden 2020 taitteessa.

– Päätös järjestelmän uusimisesta tehtiin koripallon ehdoilla, mutta muutkin lajit hyötyvät siitä, Rantanen sanoo.

Tulostaulu ja juokseva ajannäyttö nostavat hallin tasoa

Uuden tulostaulun toiminnot sisältävät mm. hyökkäysaikanäytöt peliajalla, henkilökohtaiset virhetaulut vaihdettavilla pelaajanumeroilla sekä uusien sääntöjen vaatimat punaiset ja keltaiset ledinauhat korilevyyn. Keltaiset ledit syttyvät, kun hyökkäysaika loppuu, punaiset puolestaan peliajan päättyessä.

Herttoniemenrannan liikuntahallissa harjoittelevien WB-Panttereiden puheenjohtaja Saara Laitisen mukaan koripalloilijoiden kannalta kriittisin ongelma vanhan järjestelmän kanssa oli hyökkäysaikakellon puute.

– Itä-Helsingissä ei ollut yhtään salia, jossa olisimme voineet pelata virallisia valtakunnallisia pelejä ilman liiton erillislupaa, sillä tarvitsimme 14 sekuntiin menevän hyökkäysaikakellon. Hyökkäysaikakellon lisäksi saimme nyt myös juoksevan ajannäytön korien yläpuolelle, Laitinen iloitsee.

Helppokäyttöinen järjestelmä kerää kiitosta

Käyttäjien ja nykypäivän ajanoton vaatimuksiin vastaava järjestelmä saa kiitosta myös helppokäyttöisyydestään.

– Homman saa toimimaan ilman käyttöohjeitakin, ja se on tärkeää, sillä hallilla kuka tahansa voi joutua kellon käyttäjäksi, muistuttaa Jarkko Rantanen.

Uuden ajanottojärjestelmän etu on vanhaan verrattuna myös langattomuus. Se on lisännyt järjestelmän toimintavarmuutta ja turvallisuutta, kun johtojen käsittely on jäänyt historiaan.

WB-Pantterien riveistä Herttoniemenrannan liikuntahallia käyttävät niin juniorit kuin edustusjoukkueidenkin pelaajat. Saara Laitinen pitää tärkeänä, että seura pystyy tarjoamaan harrastajille ammattimaista valmennusta, mutta myös lajivaatimusten mukaiset puitteet ovat osa kokonaisuutta.

– On tärkeää, että asioita tehdään hyvällä laadulla, Laitinen sanoo.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.