Itäväylä palautuu Kalasatamassa suoralle reitille

Kalasataman keskuksen eli REDIn rakennustöiden vuoksi tilapäiselle kiertotielle siirretty Itäväylä palautuu takaisin entiselle reitilleen vaiheittain keskiviikkona 9.8.2017 klo 21.00 alkaen. Myös Hermannin rantatie avataan liikenteelle 1.9.2017 alkaen.

Autoliikenne palautuu suoristetulle Itäväylälle seuraavin vaihein:

Keskiviikkona 9.8.2017 klo 21.00 alkaen idän suunnasta keskustaan kulkeva autoliikenne palautuu suoristetulle Itäväylälle. Idän suunnasta Pasilaan kulkeva autoliikenne kulkee tässä vaiheessa vielä kiertotietä pitkin REDIn työmaan eteläpuolelta. Myös keskustasta ja Pasilasta idän suuntaan kulkeva autoliikenne kiertää vielä kiertotietä pitkin.

Keskiviikkona 16.8.2017 klo 21.00 alkaen autoliikenne idän suunnasta Pasilaan siirtyy suoristetulle Itäväylälle. Keskustasta ja Pasilasta idän suuntaan kulkeva autoliikenne kiertää tässä vaiheessa vielä kiertotietä pitkin REDIn työmaan eteläpuolelta.

Perjantaina 1.9.2017 klo 21.00 alkaen keskustasta sekä Pasilasta itään kulkeva autoliikenne palautuvat suoristetulle Itäväylälle ja Hermannin rantatie avautuu liikenteelle.

Kulosaaren sillalta Kalasataman etelä- ja pohjoisosiin jatkuvat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät säilyvät ennallaan vielä kevääseen 2018 saakka. Kalasataman voimakkaan rakentamisen vuoksi polkupyöräilyn ja jalankulun väyliin voi tulla muutoksia.

Itäväylä kulkee Kalasatamassa REDIn työmaan kohdalla katetussa tilassa. Syksyn aikana liikenne saatetaan pysäyttää työmaan kohdalla joidenkin työvaiheiden vuoksi mutta pysäytykset ovat kestoltaan lyhyitä.

Junatiellä ja Hermannin rantatiellä väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa sen mukaan, miten alueen katuverkosto ja muut rakennushankkeet valmistuvat – ne eivät ole sidoksissa yksin REDIn työmaan vaiheisiin ja niitä koskevista muutoksista tiedotetaan yhdessä Helsingin Kaupungin kanssa.

Jalankulku ja pyöräily

Jalankulun ja pyöräilyn reiteissä merkittävin muutos on, että Suvilahden pohjoispuolen jalankulun ja pyöräilyn reitit on poistettu käytöstä. Korvaava reitti kulkee Parrukadun kautta.

Kulosaaren sillan eteläpuoleinen jalankulun ja pyöräilyn väylä sekä Kalasataman keskuksen eli REDIn työmaan kohdalla Itäväylän eteläreunaa kulkeva jalankulun ja pyöräilyn väylä on myös toistaiseksi suljettu turvallisuussyistä. Kulosaaren sillan pääsee ylittämään jalan ja polkupyörällä Itäväylän pohjoispuolella kulkevaa jalankulun ja pyöräilyn väylää pitkin.

Kulosaaren sillalta Kalasataman etelä- ja pohjoisosiin jatkuvat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät säilyvät ennallaan vielä kevääseen 2018 saakka. Kalasataman voimakkaan rakentamisen vuoksi polkupyöräilyn ja jalankulun väyliin voi tulla muutoksia.

Joukkoliikenne

Metro kulkee normaalisti, ja Kalasataman metroasemalle on opastettu kulku koko väliaikaisten liikennejärjestelyjen ajan. Alueen bussireitteihin ja -pysäkkeihin tulee muutoksia, joista tiedotetaan mm. HSL:n verkkosivuilla.

Väliaikaisten kiertoteiden hoito ja kunnossapito

REDIn työmaata kiertävien väliaikaisten kiertoteiden hoitovastuu on Helsingin kaupungilla. Kiertoteiden lumenaurauksen, liukkauden torjunnan ja puhtaanapidon hoitaa Stara.

Tulevaisuudessa

Itäväylän liikenne palautuu nykyiselle paikalleen kulkemaan REDIn kauppakeskuksen yli. Itäväylä katetaan viherkannella, jonka päälle muodostuu lähes Esplanadin puiston kokoinen puistoalue.

 

Lue Itäväylän muista muutoksista 24.9. ilmestyvästä Hellas- tai itis-lehdestä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.