Entisen Malmin lentokentän avaaminen virkistyskäyttöön viivästyy

Kuvituskuva.

Helsingin kaupungin oli tarkoitus avata Malmin entisen lentokentän aluetta alkukesän aikana samalla, kun kaupunki valmistautuu alueen rakentamiseen. Alueen avaaminen kaupunkilaisten virkistyskäyttöön kuitenkin viivästyy mahdollisten turvallisuusriskien selvittämisen ajaksi, tiedotti Helsingin kaupunki kesäkuussa 2021.

Kaupungin mukaan entisellä lentokentällä ja sen lähialueilla on tehty havaintoja lentotoiminnasta, joka on tapahtunut ilman maanomistajan eli Helsingin kaupungin lupaa tai ennakkotietoa.

– Tästä johtuen kaupunki selvittää ratkaisuvaihtoehtoja alueen käytön turvallisuuden varmistamiseksi. Tämä pyritään tekemään siten, että avaaminen viivästyisi mahdollisimman vähän. Kaupunki haluaa varmistaa, että alueen virkistyskäyttöön kuuluva rajoittamaton liikkuminen alueella on turvallista kaikille kaupunkilaisille, Helsingin kaupunki tiedotti.

Malmille on tulossa kaksi uutta reittiyhteyttä aiemmin suljetun lentokenttäalueen poikki.

Ensimmäinen reitti sijoittuu alueen keskivaiheille ja yhdistää jatkossa Tattarisuontien ja Vasaratien. Toinen reiteistä sijoittuu eteläosaan ja yhdistää ulkoilureitin Sunnuntaipalstojen kohdalta poikittaisen kiitotien päähän. Reitit ovat kivituhkapintaisia ja tarkoitettu jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Reiteille tulee valaistus.

Toisen reittiyhteyden läheisyyteen on suunnitelmissa rakentaa ulkokuntoilualue ja pieni leikkipaikka, joiden toteutustavoite on myöhemmin tämän ja ensi vuoden aikana.

– Kaupunki on myös rakentanut pelastuslaitokselle ajoportit hälytysajoa varten. Hälytysajoreitit kentän poikki avataan kesäkuun aikana. Uudet hälytysajoreitit lyhentävät vasteaikoja ja parantavat henkilöturvallisuutta Pohjois-Helsingissä. Stadin ammattiopiston logistiikka-alan koulutuksen työ- ja ajoharjoittelutiloja suunnitellaan alueen eteläosaan.

Entisen lentokentän aluetta käytetään myös erilaisiin tapahtumiin, minkä lisäksi alueella on vuokrattuja tiloja ja alueita erilaisille toiminnoille. Alueen ulkoilureitistö ja muut väliaikaiset viheralueiden palvelut kehittyvät ja muuttuvat rakentamisen ja alueen muun käytön tahdissa. Alueen virkistyskäyttö mahdollistetaan rakentamisen rinnalla koko rakentamisen ajan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.