Akvarellitaide saa kansainvälisen festivaalin Helsinkiin

0
48
Ilya Ibryaev: Winter Morning.

Helsingin kesään mahtuu monenmoisia tapahtumia. Yksi uusista tapahtumista on kansainvälinen akvarellitaiteeseen keskittyvä festivaali. Se pidetään Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa 9.-14. heinäkuuta.

IWS Finland (International Watercolor Society) organisoi Kaapelitehtaalle lähes 300 teoksen näyttelyn, jossa on akvarellimaalauksia eri puolilta maailmaa kaiken kaikkiaan 42 eri maasta. Maalauksia on esimerkiksi Iranista, Bahamalta, Malesiasta, Perusta, Egyptistä sekä myös Euroopasta.

Suomalaisten ryhmä on suurin yli sadalla teoksella. Mukana on eri tyylejä edustavia ammattilaisia, mutta myös tasokkaita, ennestään tuntemattomia tekijöitä.

Kaupunkilaisille festivaaliviikko näkyy erilaisina ilmaistapahtumina sekä maalausperformansseina ympäri Helsinkiä.

Kutsuimme kansainvälisiä alan mestareita Suomeen esittelemään työtapojaan Kaapelin näyttelyn avajaisissa 9. heinäkuuta ja edelleen kuvataiteen suurena juhlapäivänä 10. heinäkuuta kirjasto Oodissa. Silloin kuka tahansa on tervetullut seuraamaan taidokkaita maalausesityksiä, kertoo IWS Suomen vastaava johtaja Aulikki Nukala.

Akvarelli antaa lukemattomia vaihtoehtoja, ja tietotaito keinojen rikkaudesta innostaa kokeiluihin. Se on myös monipuolinen ja kevyt väline. Materiaalikemiaan ei tarvita muuta kuin vettä ja väriä, Aulikki Nukala jatkaa.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.