Yli 45 vuotta vanha tornitalo modernisoidaan Itä-Pasilassa

Kirjurinkatu 3 Itä-Pasilassa. Kuva: Fira

Itä-Pasilan vanhoihin maamerkkeihin lukeutuva tornitalo osoitteessa Kirjurinkatu 3 saneerataan.

Toimistotalo valmistui Eläketurvakeskukselle vuonna 1976.

Rakennusalan palveluyhtiö Fira tiedotti elokuussa 2022 aloittavansa toimitalon peruskorjauksen ja toimitilojen modernisoinnin tuleville vuokralaisille.

– Fira on sopinut kiinteistösijoitusyhtiö Castellumin kanssa Kirjurinkatu 3:ssa sijaitsevan toimistotalon laajamittaisesta modernisoinnista. Alueen maamerkkinä tunnetussa rakennuksessa on kaikkiaan 26 960 bruttoneliötä 17:ssa kerroksessa, Fira tiedottaa.

Rakennuksen kerrosluvusta on liikkunut ristiriitaisia tietoja, sillä Eläketurvakeskuksen myytyä talon vuonna 2019, uutisoitiin, että rakennuksessa on 12 kerrosta.

Fira tiedottaa nyt, että rakennuksen peruskorjauksen lisäksi muun muassa kohteen talotekniikka päivitetään vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia.

Modernisoinnin tavoitteena on myös saavuttaa kiinteistölle LEED-ympäristösertifikaatin Gold-luokka.

– On hienoa päästä modernisoimaan näin isoa kohdetta laatu edellä. Lähes 30 000 bruttoneliön kohde on näkyvällä paikalla keskellä kehittyvää Pasilaa. Vuonna 1976 rakennettu kiinteistö ei vastaa tekniikaltaan tai tilaratkaisuiltaan tämän päivän vaatimuksia. Meidän tehtävänämme on antaa rakennukselle uusi elämä modernisoimalla se vastaamaan omistajan sekä käyttäjien vaatimuksia, kertoo Firan modernisoinnin johtaja Mika Lindvall tiedotteessa.

Ensimmäinen vaihe kestää noin 11 kuukautta ja urakka valmistuu tämän hetken arvion mukaan kesällä 2023. Projektin lopullinen kesto riippuu tulevien vuokralaisten tarpeista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.