Yli 20 päättäjää haluaa vegaaniruokaa Keravan kouluihin

56

Joukko Keravan kunnallispoliitikkoja vaatii, että Kerava seuraa Helsingin mallia ja ryhtyy tarjoamaan vegaaniruokaa kaikissa kunnan omistamissa kouluissa. Valtuustoaloitteen mukaan vegaaniruokaa saa Keravan kouluissa nykyisin vain lääkärintodistuksen perusteella. Tällä hetkellä Keravan kouluissa tarjottava kasvisruoka on lakto-ovovegetaarista, joka voi sisältää maitotuotteita ja kananmunaa.

Valtuustoaloite on nimetty otsikolla ”kaikilla on oikeus ruokaan”.

– Kaikilla vegaanilapsilla tulee olla oikeus ruokailuun koulupäivän aikana ja vegaaniperheitä tulee kohdella samanarvoisesti riippumatta heidän asuinpaikastaan. Vegaaniruokaa tarjotaan jo monissa kunnissa, esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa.

– Tällä hetkellä keravalaiset vegaanilapset ja -nuoret joutuvat kuljettamaan kouluun omat eväät tai selviämään päivän salaatilla ja näkkileivällä, kerrotaan valtuustoaloitteessa.

Aloitteen on allekirjoittanut 21 Keravan kaupunginvaltuutettua.

Valtuutetut ehdottavat, että tulevaisuudessa Keravan koulut tarjoaisivat vegaaniruokaa silloin kun lapsen huoltajan allekirjoittama erityisruokavalioilmoitus on tehty.

Valtuustoaloite etenee Keravan kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.