Viikin Korona täyttää 20 vuotta

Viikin vanhasta yliopistoalueesta suunniteltiin moderni Viikin tiedepuisto 1990-luvulla. Alueen maamerkiksi ja vetonaulaksi valmistui vuonna 1999 Infokeskus Korona.

Koronan rakennus käsittää Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteen eli Viikin kirjaston sekä Helsingin yliopiston kampuskirjaston. Kiinteistössä on myös muita tiloja, kuten yliopiston hallintoon liittyviä toimistoja ja kokoustiloja, ruokala sekä kolme sisäpuutarhaa.

Infokeskus Korona oli 1990-luvulla uraauurtava hanke Helsingissä. Sen ideana oli yhdistää kaupungin ja yliopiston kirjastot saman katon alle. Rakennuksen sininen puolipyöreä julkisivu on erikoinen ratkaisu ja helposti tunnistettava. Rakennuksen on suunnitellut ARK-house arkkitehdit Oy.

Parikymppisessä rakennuksessa puhaltavat ensi vuonna uudet tuulet, sillä Infokeskus Korona on remontissa vuosina 2020-2021. Asiasta tiedotettiin kirjaston asiakkaita alkukeväällä. Infokeskuksen korjaus- ja muutostöistä pidettiin yleisölle avoin infotilaisuus maaliskuussa.

Helsingin kaupunginkirjasto on tiedottanut, että Viikin kirjaston tiloja muutetaan paremmin nykyisiä tarpeita vastaaviksi ja myös talotekniikka päivitetään.

Jani Jakonen