Vauhdittaako Sykloni Kumpulanmäen rakentamista? Entä Banana Split?

Kilpailuehdotus Sykloni

Olisiko Banana Split uusi Kumpulanmäki? Entä Sykloni tai Go Go?

Arabian kauppakeskusta ja Kumtähdenkenttää vastapäätä sijaitsevan metsäalueen rakentamiseksi on julkaistu kaikkiaan viisi arkkitehtien kilpailuehdotusta. Edellä lueteltujen lisäksi Kumpulanmäen kehittämisestä kisaavat myös ehdotukset Bolwerk ja Kaupungin porteilla, tiedon portailla.

Kumpulanmäen alueen suunnittelu on käynnistetty Senaatti-kiinteistöjen, Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:n ja Helsingin kaupungin yhteisesti järjestämällä arkkitehtuurikutsukilpailulla.

Kilpailuehdotukset ovat yleisön nähtävänä kerrokantasi.hel.fi -palvelussa. Ehdotuksia voi kommentoida 22. syyskuuta asti.

Arabianranta-Kalasatama -akseli rakentuu voimakkaasti lähitulevaisuudessa ja muuttuu entistä tiiviimmin osaksi kantakaupunkia. Kumpulanmäki halutaan liittää osaksi täydentyvää kaupunkirakennetta. Tavoitteena myös on yliopiston kampusalueen kehittäminen monipuoliseksi ja eläväksi kaupunginosaksi.

Arkkitehtuurikilpailu ratkeaa syksyllä 2019. Alueen asemakaava laaditaan kilpailun voittajatyön pohjalta. Alustavasti alueelle on hahmoteltu 1 300-1 800 asukasta.

Kilpailuehdotus Sykloni

 

Kilpailuehdotus Banana Split
Kilpailuehdotus Go Go
Kilpailuehdotus Bolwerk
Kilpailuehdotus Kaupungin porteilla, tiedon portailla

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.