Vantaan yleisiin parkkipaikkoihin maksumuutoksia

Vantaan tekninen lautakunta kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseensa 2. joulukuuta 2020. Lautakunta käsitteli yleisten alueiden pysäköinnin maksullisuuden uusia linjauksia, ja hyväksyi ne äänin 5-4. Yksi lautakunnan jäsen äänesti tyhjää.

Vantaan kaupungilla on vallitsevan taloustilanteen vuoksi tarve sekä merkittäviin kulusäästöihin että tulojen lisäyksiin, minkä johdosta lisätuloja odotetaan myös pysäköinnistä.

Pysäköinnin maksullisuusalueita laajennetaan Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä. Kriittisen tulotavoitteen lisäksi tällä toimenpiteellä Vantaan kaupunki pyrkii varmistamaan pysäköintipaikkojen riittävyyden asiointi- ja vierailupysäköinnin tarpeisiin.
Myös Tikkurilan keskustan ytimen kalliimpi (2 euroa/ tunti) maksuvyöhyke laajenee nykyisestä. Muissa edellä mainituissa keskustoissa pysäköinti maksaa jatkossakin 1 euron tunnilta. Pysäköinnin maksullisuusalueisiin sisällytetään myös Tikkurilan ja Myyrmäen urheilupuistot, Kuusijärven ulkoilualueelle rakennettava uusi pysäköintialue ja tulevaisuudessa Elmon urheilupuiston alue. Pääperiaate on jatkossakin, että pysäköinnin ensimmäinen tunti säilyy ilmaisena kaikilla maksullisuusalueilla.

Liityntäpysäköinti edellyttää jatkossa aina voimassa olevan joukkoliikennelipun. Tämän lisäksi B-lippuvyöhykkeen asemilla (Vantaankoski, Martinlaakso, Louhela ja Myyrmäki) sekä C-vyöhykkeellä Tikkurilassa tullaan perimään 2 euron suuruinen kertamaksu.
Maksulla pyritään ohjaamaan pysäköintiä vähemmän kuormitetuille liityntäpysäköintialueille, kuten Vehkalaan. Liityntäpysäköinnin sallittua kestoa pidennetään 16 tuntiin. Viiden euron lisämaksulla liityntäalueella voi pysäköidä 24 tuntia, ja 15 euron lisämaksulla 48 tuntia, Vantaan kaupunki tiedotti lautakunnan kokouksen jälkeen.

Sisäministeriölle esitetään pysäköintivirhemaksun korottamista 80 euroon kalliimman maksuvyöhykkeen alueilla, jotka tällä hetkellä sijaitsevat Tikkurilassa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella.
– Korkeammalla virhemaksulla turvataan näin liikenteen turvallisuus ja sujuvuus alueilla, missä ihmisiä ja ajoneuvoja liikkuu paljon ja virheellisen pysäköinnin haitat ovat siten suurimmat. Muualla Vantaalla pysäköintivirhemaksu säilyy nykyisellään 60 euron suuruisena, tiedotti Vantaan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.