Vantaalle lisää pyörätelineitä ja pyöräteitä

Kuvituskuva

Vantaan pyöräilyolosuhteita parannetaan rakentamalla tänä kesänä uusia pyörätieosuuksia sekä asentamalla katujen varsille ja puistoihin yhteensä 500 runkolukittavaa pyörätelinettä.

Runkolukittavia pyörätelineitä asennetaan Tikkurilaan, Jokiniemeen, Myyrmäkeen, Martinlaaksoon ja Pakkalaan.

Tikkurilassa pyöräteline tulee 12 eri kohteeseen, esimerkiksi uimahallille, Esikkopolulle, Ratatien koululle ja Neilikkapuistoon.

Jokiniemeen runkolukittavat telineet asennetaan viiteen eri kohteeseen, kuten muun muassa Jokiniemen koululle, Valkoisenlähteentielle ja Jokiniemenkadulle.

Myyrmäkeen telineet tulee 12 eri paikkaan, esimerkiksi Liesitorille ja Myyrmäen asemalle.

Martinlaakson kymmenestä uudesta telinekohteesta telineitä asennetaan muun muassa Vihertien kentälle ja Martinlaakson asemalle.

Pakkalaan pyörätelineitä perustetaan kuuteen eri kohteeseen, joukossa esimerkiksi Krakantori ja Hagelstamintien monitoimitalo.

Osa telineistä tulee vanhojen, ei-runkolukittavien pyörätelineiden tilalle, osa kokonaan uusiin paikkoihin. Uudet telineet asennetaan valaistuille paikoille, ja osa telineistä on katettuja.

– Pyörätelineiden asennus etenee kohde kerrallaan ja valmista tulee elokuun aikana, mikäli telineiden saatavuus ei heikkene, tiedotti Vantaan kaupunki heinäkuun alussa.

Vuosien mittaan tarkoituksena on korvata kaikki kaupungin vastuulla olevat pyörätelineet uusilla, runkolukittavilla telineillä ja niitä on jo ennestään monilla vilkkaasti liikennöidyillä paikoilla. Nyt asennettavat 500 pyörätelinettä tuovat taas 1000 turvallisempaa pyöräpysäköintipaikkaa lisää.

Kokonaan uuden pyörätieosuuden rakentaminen Kivistön keskustassa kulkevan Kvartsiraitin pyöräbaanan jatkoksi valmistuu elokuussa.

Baanaa jatketaan junaradan varteen Ruusumäentien suuntaisesti, Vantaanjoelle asti. Noin 500 metrin pituinen uusi pyörätieosuus on osa Kivistön ja Tikkurilan välille vaiheittain rakennettavaa baanaa. Kaiken kaikkiaan valmista pyöräbaanaa on Kivistössä nyt reilut kaksi kilometriä.

Lisäksi tämän vuoden aikana kunnostetaan Tikkurilan juna-aseman tuntumassa olevalta Vernissasillalta Markusaksenpuiston läpi Heidehofintielle kulkeva jalankulku- ja pyörätie.

Nykyisestä kulkuväylästä rakennetaan sujuvammin pyöräiltävä leventämällä kulkuväylää ja erottamalla jalankulun ja pyöräilyn väylät toisistaan. Uusi laadukas osuus tulee olemaan osa Tikkurilan ja Hakunilan välille lähivuosina rakennettavaa pyöräbaanaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.