Vantaalla uusi palvelu: auraamattoman kadun voi merkitä karttaan

Vantaalla on otettu käyttöön erikoinen katujen talvikunnossapitoon liittyvä palvelu. Jos jossakin katu pitäisi aurata lumesta, kadun voi merkitä karttaan Vantaan kaupungin nettisivulla olevalla palautepalvelulla.

Vantaan kaupunki on avannut uuden palautekanavan, johon kuntalaiset voivat kertoa lumenaurauksen ja hiekoituksen tarpeesta.
Runsaan lumisateen sattuessa lumesta ja liukkaudesta on tullut hyvinkin runsaasti palautetta kaupungille, ja uudella palautekanavalla kaupunki haluaa tarjota aiempaa kevyemmän ja nopeamman väylän palautteen antamiseen. Lisäksi pyritään purkamaan palauteruuhkaa.

Käyttöön on otettu karttapalvelu, jonne voi merkitä katuosuuden, joka on aurauksen tai hiekoituksen tarpeessa. Karttapalveluun tulleiden palautteiden avulla kaupunki saa lisätietoja talvikunnossapidon tilanteesta ja voi hyödyntää tietoja tulevan aurauksen ja hiekoituksen suunnittelussa.

Uusi karttapalvelu on kaupungin OmaVantaa-palautejärjestelmää yksinkertaisempi ja nopeampi, eikä siihen sisälly kaupungilta tulevaa vastausta palautteeseen.
-Lumipalautteissa ja liukkauspalautteissa on usein tärkeintä saada tieto eteenpäin, ja vastausta tarvitaan harvoin. Toisaalta nopea vastaaminen yksittäisen tieosuuden auraamista koskevaan palautteeseen on hankalaa, koska palautteita tulee hyvin runsaasti ja auraustilanne muuttuu koko ajan, kertoi tiedotteessa kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö.

Vantaan kaupunki huomauttaa, että uuteen karttapalveluun palautetta antamalla ei voi vaikuttaa aurauksen normaaliin järjestykseen. Kadut aurataan kiireellisyysjärjestyksessä siten, että ensin aurataan pelastus-, palvelu-, ja työmatkaliikenteen turvaamiseksi joukkoliikennekadut sekä muut vilkkaasti liikennöitävät kadut. Sen jälkeen ryhdytään auraamaan asuntokatuja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.