Valtava ”tanssin kone” aukesi Ruoholahdessa

Tanssin talon Pannuhalli. Kuva: Tuomas Uusiheimo.

Huomiota herättävän Tanssin talon pääsuunnittelija luonnehtii rakennusta valtavaksi moderniksi ”tanssin koneeksi”.

Tanssin talo avattiin Ruoholahdessa 2. helmikuuta 2022. Avajaisista järjestettiin avajaisgaala ilman yleisöä. Avajaisgaala lähetettiin 2. helmikuuta Yle Teemalla.

Tanssin talo on tanssille omistettu kulttuuri- ja tapahtumatila Kaapelitehtaan yhteydessä.

Tanssin talon toiminnanjohtaja Niki Matheson ei peitellyt innostustaan avajaisten alla:

– Tanssiyhteisön pitkäaikainen unelma toteutuu. Toivomme, että mahdollisimman moni tanssin ystävä ja ensikertalainen löytäisi tiensä taloon ja tuntisi sen omakseen. Tanssin talon avautuminen on monin tavoin historiallista. Suomessa on vihdoin tanssille omistetut maailmanluokan esitystilat, Niki Matheson kertoi tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Tanssin talo tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön tanssin ja sirkuksen esittämiselle ja kokemiselle.

Tilat mahdollistavat aiempaa suuremmat kansainväliset vierailuesitykset ja kotimaiset tuotannot.

Esimerkiksi Erkko-sali on Pohjoismaiden suurin tanssille rakennettu esitystila: näyttämö on 25 metriä leveä ja 16 metriä syvä. Näyttämön kokonaiskorkeus on 24 metriä. Tanssin talon esityssalit ovat tekniikka- ja tilaratkaisuiltaan muunneltavia ja taipuvat monenlaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

– JKMM Arkkitehtien ja ILO arkkitehtien yhteistyössä suunnittelema Tanssin talo yhdistää uutta ja vanhaa: se nivoutuu saumattomasti osaksi Kaapelitehdasta ja sen ympäristöä. Näyttävät ratkaisut ja yksityiskohdat on suunniteltu tanssin ja yleisön ehdoilla eikä toimivuudesta ole tingitty, kuvaili hankkeen vastaava rakennussuunnittelija Pia Ilonen ILO arkkitehdeiltä.

Hankkeen pääsuunnittelija Teemu Kurkela JKMM Arkkitehdeiltä jatkoi:

– Hanke on ainutlaatuinen, vastaavia rakennuksia ei löydy maailmasta kuin kourallinen. Tanssin talo on kuin valtava moderni ”tanssin kone”, joka kytkeytyy osaksi vanhaa Kaapelitehdasta. Se on teollisen ronski, painava ja maahan juurtunut. Tanssin talon arkkitehtuuri on valmis vasta, kun vuosien odotuksen jälkeen tanssijat ja yleisö oikeutetusti valtaavat sen ja esityksen hetki koittaa, Teemu Kurkela kertoi.

Tanssin talo Ruoholahdessa. Kuva: Tuomas Uusiheimo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.