Valkosipuli pääosassa suosituilla festareilla

Monet valkosipulin ystävät kaikkialta Helsingin seudulta suuntaavat jälleen perinteisille valkosipulifestivaaleille.

Valkosipulifestivaalit järjestetään Keravalla 17. elokuuta jo 34. kerran.

Valkosipulifestarit saivat alkunsa kun 1980-luvulla joukko ystäviä, joiden kiinnostuksen kohteena oli valkosipuli, kokoontui tutustumaan valkosipuliherkkuihin ja valmistamaan niitä.
Näissä tapahtumissa he päättivät perustaa Valkosipulin Ystävät – Allium Sativum ry:n. Yhdistys perustettiin kaksi kertaa, ennen kuin se alkoi toimia aktiivisesti. Toinen perustaminen tapahtui Keravalla syksyllä 1984, jolloin Kerava valittiin Suomen valkosipulikaupungiksi.

Ensimmäiset festarit olivat vuonna 1985, mistä lähtien yhdistys on järjestänyt Valkosipulifestareita vuosittain ja nimenomaan Keravalla.

Tapahtuma on kasvanut alkuajoista niin suureksi, että jo aikaa sitten kauppahallin tilat kävivät liian pieniksi. Nykyisin Valkosipulifestivaalien paikkana on Keravan keskusaukio ympäröivine katuineen.

Yhdistys järjestää myös ohjelmaa, jonka pitopaikaksi on vakiintunut Keravan Aurinkomäki esiintymislavoineen.

Perinteeksi muodostunut festariohjelmarunko tarjoaa yhteislaulua, lasten ohjelmaa ja musiikkiesityksiä. Odotettu ohjelmanumero on “Kunniakynsilaukkaajaksi” käädyttäminen. Tapana onkäädyttää tunnettu keravalainen tai ruoan parissa ansioitunut valkosipulin ystävä. He saavat taiteilija Taina Kurzen suunnittelemat ja valmistamat valkosipulikäädyt ja kunniakirjan.

Festareilla on yli sata myyntipaikkaa, joissa myydään valkosipulituotteiden lisäksi myös muuta festivaalitavaraa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.