Uuden levyn julkaissut Elina Sauri: Tapaninvainio on rakas paikka

0
175

”Keskiyöllä uimaan” -levyn julkaissut tapaninvainiolainen Elina Sauri paljastaa, että hän on itsekin käynyt uimassa keskiyöllä – ja vieläpä oman kylän uimarannalla.

Laulaja-lauluntekijä Elina Sauri on viihtynyt Malmin seudulla Tapaninvainiossa yli 26 vuotta.

– Olen alkujaan Käpylästä, mutta olen asunut Tapaninvainiossa Kapteenskanmäen tuntumassa vuodesta 1994 lähtien, Elina Sauri kertoo Malmi-lehden haastattelussa.

– Kaikki neljä lastani ovat syntyneet täällä. Tapaninvainio on rakas paikka. Arvostan erityisesti luonnonläheisyyttä ja ulkoilumaastoja – myös uimarantaa, Sauri jatkaa.

Elina Sauri laulaa muun muassa jazzia, tanssimusiikkia, gospelia ja bossa novaa portugaliksi. Hän myös tekee omaa musiikkia, jota on kuultavissa kahdella EP-levyllä.

Ensimmäinen EP ilmestyi maaliskuussa 2020 ja se on nimeltään ”Ei se ollut musta”. Tuorein EP ”Keskiyöllä uimaan” on juuri julkaistu. Kumpikin EP-levy on julkaistu CD-levynä ja digijulkaisuna.

– Molemmat levyt sisältävät kuusi säveltämääni ja sanoittamaani kappaletta milongaa, svengaavaa jazzia ja tunteikkaita balladeja, joiden sovitukset ovat Petri Ikkelän, Ape Anttilan ja Mika Siekkisen käsialaa.

”Keskiyöllä uimaan” syntyi kun Elina Sauri oli perheensä kanssa Kyproksen kuumuudessa kesällä 2019.

– Oli niin järkyttävän kuuma, että rannalle ei voinut mennä päiväsaikaan ollenkaan. Lapset keksivät, että mennään uimaan yöllä – sitten kun aurinko laskee. Ja niin me tehtiin, Sauri kertoo.

Yöuinneista tuli jokailtainen tapa Kyproksen reissulla.

Tapaninvainiossa sijaitsee oma uimaranta. Oletko itse käynyt siellä uimassa?

– Kyllä, olen toki käynyt useasti uimassa Tapaninvainiossa omalla kotirannallani, jonne meiltä on vain kivenheitto. Joskus ihan valoisina kesäöinä keskiyölläkin, Elina Sauri vastaa.

Inspiraation musiikintekemiseensä Elina Sauri saa läheisistä ihmisistä, jonkun lausumasta fraasista, muistoista ja tunnelmista.

– Laulut syntyvät usein illalla juuri ennen nukahtamista tai aamulla heti herättyä. Haltialan metsissä ja Vantaanjoen rantoja kulkiessa on syntynyt lukuisia melodioita ja sanoituksia.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.