Töölössä on jopa kolme talviuintipaikkaa lähekkäin – uintiseurat täpötäynnä

Pari kertaa viikossa talviuintia harrastava Hannu Näkki nousee ylös avannosta Soutustadionin talviuintipaikassa.

”Loistava paikka. Hyvin toimiva sauna, lähellä kotia ja mukava porukka käy uimassa”, Näkki kehuu.

Töölössä sijaitsee peräti kolme virallista talviuintipaikkaa melko lähellä toisiaan. Kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti yhdistysten ylläpitämät talviuintipaikat ovat Soutustadion, Rajasaari ja Hietaniemessä sijaitseva Ouritsaari.

”Hyvä, että on paikkoja! En koe näiden paikkojen kilpailevan keskenään ainakaan kovin vahvasti. Jokainen niistä tarjoaa hieman erilaisen vaihtoehdon harrastaa talviuintia ja kukin omalla hintatasollaan”, kertoo HKK-Talviuimarit ry:n toiminnanjohtaja Risto Fagerholm Rajasaaresta.

Helsingin avantoihin pääsevät pulahtamaan pääsääntöisesti ainoastaan talviuintiseurojen jäsenet. Jäseneksi on tunkua niin paljon, että kaikki eivät mahdu mukaan.

Rajasaarenkin talviuintipaikkaa pyörittävä seura on täynnä.

”Jäseniä on noin 330 ja määrä on melko optimaalinen meidän tilojemme kapasiteettiin nähden. Uusia jäseniä otetaan jonotuslistan kautta”, Fagerholm sanoo.

Soutustadionin talviuintipaikkaa pyörittävän Soutuseura SMARK ry:n Markus Kuuselan mielestä on hyvä juttu, että Töölössä on useita talviuintipaikkoja.

”Palvelut on hyvä olla siellä, missä ihmiset liikkuvat”.

”Emme ajattele juurikaan kilpailua. Keskitymme omaan toimintaan, ja vaikka näin lähekkäin ollaan, niin paljon ei tiedetä tai seurata muiden seurojen toimintaa. Pyrimme pitämään vain meidän uimarimme tyytyväisinä ja se on tärkeintä”, Kuusela jatkaa.

Soutustadionille saattaa vielä mahtua lisää uimareita.

”Jäsenmäärä meillä vaihtelee kausittain noin 170-200 henkilön välillä. Se on sopiva määrä. Tällä hetkellä kevätjäseniksi mahtuu vielä”, Markus Kuusela kertoo.

Antero Jokinen käy uimassa Rajasaaren avannossa.

Myös Ouritsaaren talviuintipaikassa katsotaan, että on hienoa, että Helsingin 15:stä talviuintipaikasta Töölön rannoille on saatu kolme.

”Nämä palvelevat erinomaisesti kantakaupungin asukkaita. Helsingin niemen ympärillä olevat vedet ovat pääsääntöisesti hyvälaatuisia ja niissä on mukava uida. Toivommekin, että Helsingin kaupunki tukisi kaikkia talviuintiharrastukseen kehittämiseen tähtääviä hankkeita. Talviuinti on erinomainen harrastus iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta”.

Ouritsaaren talviuintipaikkaa pyörittävässä kerhossa on jäseniä kuutisensataa. Se on maksimimäärä jäseniä eikä uusia jäseniä pystytä ottamaan.

Erika Jokinen viihtyy talviuinnin parissa Rajasaaressa

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.