Töölön entisen kauppakorkeakoulun jättiremontti on ohi

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Etu-Töölössä on uudistunut vanhaa kunnioittaen moderniksi oppimisympäristöksi.

Runeberginkadulla sijaitsevan kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen kattava peruskorjaus on valmistunut. Rakennus, joka on Suomen jälleenrakennuskauden rakennustaiteen merkittävimpiä teoksia, on palautettu kohti alkuperäistä 1950-luvun henkeä. Samalla rakennuksen talotekniikka on uusittu.

Peruskorjauksen myötä rakennus on saanut uuden virallisen nimen. Töölön sydämessä sijaitseva ikonen rakennus on nimetty Aalto-yliopisto Töölöksi. Aalto-yliopisto Töölö avautuu vuoden 2021 alussa koulutus-, toimisto-, ravintola- ja tapahtumakäyttöön. Rakennukseen tulee Pohjoismaiden suurin johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymä. Rakennuksen pääkäyttäjänä on Aalto University Executive Education Oy (Aalto EE), joka tarjoaa kansainvälisesti liikkeenjohdon valmennus- ja kehittämispalveluita. Tiloja kalustetaan parhaillaan.

Vuonna 1950 valmistunut, arkkitehtityöpari Hugo Harmian ja Woldemar Baeckmanin suunnittelema rakennus kuuluu kansainvälisen modernin arkkitehtuurin suojeluun ja dokumentointiin erikoistuvan DoCoMoMo-järjestön rekisteriin. Talon korjaus- ja uudistamissuunnitelma tehtiin yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Korjaustöiden tavoitteena oli luoda aikaa kestävä, moderni ja kansainvälinen oppimisympäristö, joka kunnioittaa sodanjälkeisen Suomen arkkitehtuuria, muotoilua ja taidetta.