Temppeliaukion kirkon kävijämäärä hipoo miljoonaa

Muutama vuosi sitten käyttöönotettu pääsymaksu ei ole karkottanut kävijöitä aiemmin ilmaisesta Temppeliaukion kirkosta.

Päinvastoin, Etu-Töölössä sijaitseva Temppeliaukion kirkko on tehnyt vuotuisen kävijämääräennätyksensä. Vuoden 2019 aikana Temppeliaukion kirkossa on käynyt tähän mennessä jo 900 000 kävijää. Vierailijaennätys saavutettiin itsenäisyyspäivän aattona.

Kyseessä on paitsi Temppeliaukion kirkon oma vierailijaennätys myös korkein Suomen sisänähtävyyskohteessa vuoden aikana koskaan saavutettu kävijämäärä, kerrotaan tiedotteessa.

Koko vuoden 2019 kävijämäärä jäänee piirun verran alle miljoonan.

Syksyn ja talven vierailijamäärät ovat olleet kasvussa, mikä selittää osaltaan ennätyksellistä vierailijamääräämme. Luku kasvaa vielä joulukuun aikana, mutta miljoonan kävijän rajapyykki ei kuitenkaan tänä vuonna rikkoudu, kertoo tiedotteessa Temppeliaukion kirkon palvelupäällikkö Heli Suhtala Uvalic.

Kun mukaan lasketaan myös ulkonähtävyyskohteet, Temppeliaukion kirkko on Suomen kolmanneksi suosituin nähtävyys Suomenlinnan ja Linnanmäen jälkeen.

Vierailijamäärään lasketaan kirkossa sen aukioloaikoina vierailevat henkilöt lukuunottamatta kirkollisiin toimituksiin osallistuvia henkilöitä ja konserttivieraita.

Töölön seurakunnalle kuuluvassa Temppeliaukion kirkossa vierailee turisteja kaikkialta maailmasta.