Tee töitä verottajalle, palkkaa saat nolla euroa

Kiinnostaisiko sinua tehdä verokarhulle töitä palkatta? Verohallinnon turvallisuusjohtaja Samuli Bergström kertoo tiistain 3.10. Iltalehdessä verohallinnon uudesta bug bounty –pilottihankkeesta, jossa etsitään hakkereiden avulla OmaVero-verkkopalvelun mahdollisia tietoturvahaavoittuvuuksia.

Varsin oudon leiman hankkeeseen tuo se, ettei siihen osallistuville työntekijöille lähtökohtaisesti makseta senttiäkään korvauksia.

Palkkaa saa vain, jos onnistuu löytämään järjestelmästä tietoturva-aukon.

Lähtökohtaisesti OmaVero palvelu on tietenkin koodattu luotettavasti, eikä tietoturva-aukkoja ole. Käytännössä verohallinto liittyikin nyt niiden työnantajien joukkoon, jotka maksavat nuorille jos ja kun jaksavat.

Normaalimalli olisi tietysti valita haluttu määrä hakkereita testaamaan verohallinnon palveluja sovittua ja työehtosopimuksen ehdot täyttävää palkkaa tai palkkiota vastaan. Valtionhallinnon ei kuitenkaan tässä maassa tarvitse noudattaa pelisääntöjä. Se on nähty valitettavan monta kertaa aikaisemminkin.

Mainostenjakajanakin tienaisi paremmin

Kun oma teini-ikäinen jälkikasvuni nyt innostuu verohallinnon juoksupojaksi ja parin-kolmen kuukauden uurastuksen jälkeen käteen jää nolla euroa, niin voi vain kysyä menikö tässä nyt kaikki oikein? Ei mennyt, eikä varsinkaan poikani ansiomuodostuksen kannalta. Verohallinnon pilottihankkeen maksavatkin nörttipoikien vanhemmat. Ensin kun maksavat palkastaan verot, niin sitten vielä kustantavat verottajan projektityöntekijän elämisen ja ylläpidon.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.