Tämä vantaalainen valokyltti on tehty piparista!

Aikuisten sarjan voittajatyö Jouluinen valokyltti. Valaisu toi työhön ratkaisevan wow-efektin.

Vantaalainen Piia Hjelt on voittanut aikuisten sarjan Piparinleivonnan SM-kilpailuissa 2021.

Piia Hjelt voitti kilpailun teoksellaan Jouluinen valokyltti.

Mylly Paras Finland Oy järjesti Piparinleivonnan SM-kilpailun lauantaina 27. marraskuuta. Kilpailu pidettiin virtuaalisena ja finalistit leipoivat yhtä aikaa kotikeittiöissään eri puolilla Suomea. Tuomaristo seurasi kilpailijoiden työskentelyä videopuhelun välityksellä.

– Idea kilpailutyöhöni lähti perinteisestä joululyhdystä ja minulle tärkeästä tunnelmavalaistuksesta. Urbaani valokyltti tuo jouluvalot nykypäivään, Piia Hjelt kertoi tiedotteessa.

Piia Hjelt leipoi lapsuudessaan paljon äitinsä kanssa, mutta omat lapset ja heidän lastenkutsunsa ovat haastaneet kotileipuria vuodesta 2006 lähtien. Uusia haasteita hän odottaa myös SM-mestaruudeltaan.

SM-finaalia tuomaroivat Myllyn Parhaan kehitysjohtaja ja kondiittorimestari Iiro Heinonen, Hellapoliisi-sivustoa ylläpitävä Kati Jaakonen sekä vuoden 2020 Piparinleivonnan nuorten SM-voittaja ja Someleipuri 2021 Maija Vuonokari.

– Piia Hjeltin siivitti voittoon uusi ja moderni lähestymistapa piparinleivontaan. Silti työ kunnioitti piparia ja taikinaa. Valaisu toi työhön myös ratkaisevan wow-efektin, Iiro Heinonen kehui Piian voittajatyötä.

Finaalissa kilpailijat toteuttivat vapaamuotoisen työn, jonka tekemiseen oli aikaa 120 minuuttia. Annetussa ajassa finalistit piirsivät kaavat, leipoivat pipariosat, paistoivat ne, jäähdyttivät, kokosivat ja koristelivat luomuksensa. Leivontavälineitä, piparitaikinaa ja koristelutarpeita sai käyttää kilpailussa rajoitetusti.

Alle 20-vuotiaiden sarjan parhaaksi piparileipuriksi 2021 valittiin Joensuusta kotoisin oleva 17-vuotias Anniina Hyvärinen. Hän leipoi piparitaikinasta näyttävän Pariisin Eiffel-tornin.
Aikuisten ja nuorten sarjojen voittajat saavat kunnian toimia Myllyn Parhaan someleipureina vuoden 2022 ajan.

Aikuisten sarjan voitti vantaalainen Piia Hjelt teoksellaan Jouluinen valokyltti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.