Savusauna keräsi kävijöitä Kinaporin puistoon

Kuvituskuva

Kinaporin puistossa Kallion seudulla järjestettiin juhannussaunatapahtuma 22.-24. kesäkuuta 2021.

Sininauhasäätiön savusauna oli ensisijaisesti tarkoitettu asunnottomille, päihteidenkäyttäjille ja muille vaikeassa asemassa oleville ihmisille, joiden tilannetta koronapandemia on heikentänyt entisestään.

Monille asunnottomille juhannussaunatapahtuma oli niitä harvoja tilaisuuksia, joissa pääsi saunaan. Puhtauden lisäksi juhannussauna mahdollisti kohtaamisen ihmisille, jotka usein ovat yhteiskunnassamme ohikatsottuja, tiedotti Sininauhasäätiö tapahtuman jälkeen.

– Tämä on ensimmäinen kerta vuoteen, kun olen jutellut kenenkään kanssa, sanoi tapahtumaan osallistunut mies.

Monet kävijät korostivat, kuinka tärkeää yhteisöllisyys on myös asunnottomuutta kokeneille.

Kolme päivää kestäneessä tapahtumassa oli saunan lisäksi myös ruokatarjoilu ja muuta ohjelmaa, jonka tarkoituksena oli helpottaa vaikeassa asemassa elävien tilannetta.
Nälkäisimmät tulivat tapahtumaan heti, kun grilli ehti lämmetä. Sininauhasäätiön juhannussaunatapahtumassa paistettiin makkaraa ja lettuja noin 1 000 kävijälle.

– Mielestäni tämä tilaisuus ja sen sijainti on hyvä osoitus suomalaisesta yhteiskunnasta. Asunnottomat voivat tulla saunomaan, ruokailemaan, saamaan palveluita ja tapaamaan ystäviään Suomen ”Wall Streetin” varrella, vastapäätä lääkäriliiton taloa ja aivan keskellä normaalia asutusta, kertoi tiedotteessa Sininauhasäätiön toimitusjohtaja Kimmo Karvonen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.