Ruoholahti saa näköalaravintolan – tornitalo rakenteilla

We Land havainnekuvassa. JKMM Arkkitehdit Oy. Kuva: NCC

Uuden näyttävän We Land -toimistotalon rakennustyöt ovat päässeet vauhtiin keskeisellä paikalla Porkkalankadun varressa Ruoholahdessa.

Tammikuussa 2021 työmaalla tehdään muun muassa pilaantuneen maan poistoa, kunnallistekniikan siirtoihin liittyviä kaivuutöitä ja porapaalutusta.

Rakennusyhtiö NCC:n verkkosivuilla seurataan toimistotalon rakennustöiden etenemistä viikkotiedotteilla, joiden ohessa on ajankohtaisia valokuvia rakennustyömaalta.

Iso rakennustyömaa näkyy hyvin Ruoholahden katukuvassa Rumbanaukion ja K. A. Fagerholmin aukion kohdalla. Työmaa vaikuttaa myös alueen liikennejärjestelyihin. Pyörä- ja kävelytie on suljettu Porkkalankadun eteläpuolella. Ajokaistoja Porkkalankadulla on supistettu niin, että ajoneuvoliikenteelle on jäänyt yksi kaista keskustaan suuntaan.

Loppuvuodesta 2023 valmistuva We Land -toimistotalo on 23 000 kerrosneliömetrin kokoinen. Taloon tulee arviolta 2500 työntekijää. Talon arkkitehtisuunnittelusta vastaa JKMM Arkkitehdit Oy.

Kohde käsittää 14-kerroksisen tornitalon, ja sen huipulle on luvassa näköalaravintola.

We Land -talon konseptin ytimenä on alueen muille toimijoille ja asukkaille avoimet tilat ja palvelut, kuten 14. kerrokseen tuleva tasokas ravintola upeine näkymineen, kerrottiin NCC:n verkkouutisessa joulukuussa 2020.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.