Rakentamisen Ruusu päiväkodille Kruunuvuorenrantaan?

Hopealaakson päiväkoti. Kuva: Hannu Rytky

Kruunuvuorenrantaan valmistunut uusi päiväkoti Hopealaakso on ehdolla Helsingin kaupungin jakaman Rakentamisen Ruusu 2021 -palkinnon saajaksi.

Muut ehdokkaat ovat Meilahden Puistosairaala, Scandic Grand Central Helsinki, Sörnäisissä sijaitseva Taideyliopiston Kuvataideakatemian päärakennus Mylly sekä Ullanlinnassa sijaitsevat Merikatu 3:n 13 ullakkoasuntoa.

Tämän vuoden Rakentamisen Ruusun voittaja julkistetaan tammikuun loppupuolella 2022. Palkinto jaetaan koronatilanteen takia virtuaalisesti etägaalassa, ja sen jakaa kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.

Hopealaakson päiväkoti on uusi 210-paikkainen päiväkoti kahdessa kerroksessa.

Päiväkodissa käytettiin rakennejärjestelmänä ekologista massiivipuuta. Kaupungin mukaan kyseessä on hyvin suunniteltu ja työmaavaiheissaan hyvin toteutettu CLT-runkoinen päiväkotirakennus.
Osa päiväkodin tiloista palvelee samassa yhteydessä toimivaa liikuntapuistoa muun muassa pukutiloilla. Myös iltakäytön rooli uudella asuinalueella korostuu.

Hopealaakson päiväkoti voitti Puuinfo Oy:n puurakentamisen Puupalkinto-kilpailun syksyllä 2021. Palkinnon perusteluissa kehuttiin päiväkodin lämmintä tunnelmaa ja kodikkuutta.

Helsingin kaupungin palkinto Rakentamisen Ruusu jaetaan rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti edistävälle teolle, joka on edistänyt hyvän elinympäristön luomista sekä ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä.

Palkintokohde voi olla esimerkiksi kuluneen vuoden aikana valmistunut tai julkistettu uudisrakennus, peruskorjaus, toteutumaton suunnitelma, julkinen ulkotila, yksityiskohta, työura tai yhteisön työpanos.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.