Rajatorpan koulun nimi muuttuu – valtaosa oppilaista vastusti

Näkymä Pakilassa, arkistokuva.

Rajatorpan koulun nimen muuttaminen Vapaalan kouluksi on ollut vilkas puheenaihe Länsi-Vantaalla syksyn aikana.

Vapaalan omakotiyhdistys ry:n ehdotus nimen muuttamisesta jakoi koulun oppilaiden, huoltajien sekä opetuslautakunnan päättäjien mielipiteet. Lopulta Vantaan opetuslautakunta päätti marraskuun alussa äänin 8-3, että koulun nimi muutetaan Rajatorpan uuden koulurakennuksen valmistuttua joulukuussa.

Sekä Vapaalan pientaloalue että Ratatorpan lähiö kuuluvat Vapaalan kaupunginosaan. Samalla ehdotettu nimi poistaa sekaantumisvaaran Itä-Vantaalla sijaitsevaan Rajakylän kouluun. Sekä Rajatorpan että Rajakylän koulut tunnetaan lempinimellä Rajis, lautakunta perusteli päätöstään.

Kaupungin virkamiesjohdon mukaan koulun nimeä ei olisi ollut perusteltua lähteä muuttamaan, koska muutokselle ei ole yhtenäistä näkemystä Rajatorpan koulun oppilaiden ja huoltajien keskuudessa.

Rajatorpan koulun oppilaiden ja huoltajien mielipiteet koulun nimiasiassa menivät ristiin pahasti.

Nimenmuutosehdotuksesta tehtiin kysely Rajatorpan koulun lasten huoltajille elo-syyskuussa 2019. Huoltajista 34,6 prosenttia kannatti Rajatorpan koulun nimeä ja 65,4 prosenttia Vapaalan koulua. Oppilaista puolestaan 64,9 prosenttia kannatti Rajatorpan koulua ja 35,1 prosenttia Vapaalan koulua.

Kun oppilaiden ja huoltajien äänet laskettiin yhteen, Rajatorpan koulunimen säilyttämistä ennallaan kannatti 56,5 prosenttia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.