Pyöräkeskus muutti lähemmäksi Ruoholahtea

Kansalaistorilla aiemmin sijainnut HKL:n pyöräkeskus on avattu uudessa paikassa. Se sijaitsee nyt Baanan loppupäässä Ruoholahden ja Kampin rajalla, Porkkalankadun sillan alla.

HKL:n yhteistyökumppanina pyöräkeskuksessa on tänä vuonna Suomen Työsuhdepyörä Oy.

Pyöräkeskuksessa polkupyöräilijät voivat huoltaa pyöräänsä itse. Tarvittaessa saa apua ja opastusta ammattilaisilta. Isommissa huoltotarpeissa kerrotaan, mitä tarvikkeita tai varaosia tarvitaan sekä neuvotaan, minne pyörän voi viedä huoltoon.

Keskukselta saa lisäksi tietoa kaupunkipyöristä ja käytännön opastusta niiden käyttöön.

Pyöräkeskukselta löytyy myös pumppauspiste ja oleellisimmat työkalut ketjuruoskasta nippeliavaimiin. Henkilökunnalta voi kysyä myös reittivinkkejä ja apua liikennesääntöihin.

– Pyöräkeskuksen tavoitteena on tehdä pyöräilystä entistä sujuvampaa ja auttaa oman pyörän ylläpitoon liittyvissä mahdollisissa haasteissa, sekä tarjota opastusta kaikenlaisiin pyörällä kulkiessa eteen tuleviin asioihin. Uusi sijainti on mahtavalla paikalla vilkkaan Baanan varrella, sillan säältä suojaamaa ulkotilaa on hyvin ja kaupunkipyöräasemakin on ihan vieressä, kertoi HKL:n palveluasiantuntija Samuli Mäkinen tiedotteessa.