Pohjois-Pasilaan tilaelementeistä koottava puukortteli

Valtion omistama A-Kruunu Oy ja Asuntosäätiö suunnittelevat yhteistä asuntohanketta Pohjois-Pasilan Postipuistoon, joka on rakenteilla oleva uusi asuinalue entisen Maaliikennekeskuksen paikalla Metsäläntien eteläpuolella.

Hankkeesta tulee puurakenteinen asuinkortteli, jossa on yhteensä noin 200 asuntoa. Asuntosäätiö vastaa kohteen asumisoikeusasuntojen toteuttamisesta ja A-Kruunu vuokra-asuntojen toteuttamisesta.

Yhteistyökumppaniksi on valittu puurakentamiseen erikoistunut JVR-Rakenne Oy. Tavoitteena on aloittaa korttelin rakentaminen syksyllä 2022.
Hanke on A-Kruunun ensimmäinen CLT-tekniikalla toteutettava hanke.

– CLT materiaalina mahdollistaa kerrostaloasuntojen valmistamisen tehtaassa ja asuntojen kuljettamisen työmaalle asentamista varten. Tilaelementeillä rakennettaessa ympäristöön aiheutuva häiriö on minimaalinen, kertoo tiedotteessa JVR-Rakenteen hankekehitysjohtaja Antti Erola.

CLT on lyhenne sanoista cross laminated timber. Puuinfo-verkkosivujen mukaan kyse on monikerroslevystä, joka koostuu ristiinliimatuista lautakerroksista.

Korttelin suunnitelma voitti Helsingin kaupungin järjestämän Asuntoreformi-arkkitehtikilpailun, jonka tavoitteena oli tutkia urbaanin puurakentamisen mahdollisuuksia. Kohteen suunnittelusta vastaa työyhteenliittymä KUMP Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.