Pelastusarmeijan Joulupata-keräys 13.–23.12.2019

Vaikka ajat muuttuvat, vähävaraisten avuntarve on säilynyt

Joulupata-keräystä tarvitaan edelleen, vaikka 130-vuotiaan Pelastusarmeijan alkutaipaleelta ajat ovat muuttuneet. Köyhyysrajalla ja sen alapuolella elää suuri määrä ihmisiä, joita ympäri vuoden pystymme auttamaan keräyksestä saaduilla tuotoilla. Auttamisen halu näkyy sekä yksilöiden että varsinkin yritysten lahjoitusten kasvuna.

Vaikka Suomi ennennäkemättömällä tavalla on vaurastunut viimeisen vuosisadan aikana, kärsii yli 900 000 kansalaistamme köyhyydestä ja sen vaikutuksista, kuten eriarvoisuudesta ja syrjäytymisestä.

Pelastusarmeija on yli 130 vuotta auttanut kotimaan vähävaraisia, ahdinkoon joutuneita ja syrjäytymisvaaran uhan alla eläviä avuntarvitsijoita, ja jo yli 110 vuonna olemme järjestäneet Joulupata-keräyksen. Tänä vuonna Joulupata-keräys näkyy katukuvassa 13.–23.12., ja verkossa voi lahjoittaa ympäri vuoden. Medioissa kampanja näkyy koko joulukuun. Uranuurtajana toiminut Joulupata-keräys on Suomen tunnetuin ja pitkäaikaisin joulun alla järjestettävä hyväntekeväisyyskampanja.

Ainutlaatuinen tapa auttaa avuntarvitsijoita koko vuoden kokonaisvaltaisesti

Joulupatoja tulee näkymään kaduilla ja ostoskeskuksissa 25 paikkakunnalla yhteensä 120 kpl. Keräys tarjoaa ainutlaatuisen tavan auttaa kotimaan vähävaraisia, koska keräyksen lahjoituksilla autetaan ihmisiä tarvittaessa ympäri vuoden ja juuri niillä paikkakunnilla, joilla keräys on toteutettu. Akuutin hädän lievittämisen lisäksi tavoitteenamme onosallistua myös arkea tukevaan toimintaan. Syrjäytymisvaaran torjunnassa varsinkinvähävaraisissa perheissä asuvia lapsia on autettava pitkäjänteisesti ja auttaa heitä siten luomaan itselleen parempi tulevaisuus.

Tavaralahjoittaminen joustavammaksi –> tänä vuonna tavarat toivotaan Pelastusarmeijan kirpputorien Joulupata-pisteisiin ja pääkaupunkiseudun kontteihin

Tavaralahjoitusten vastaanotto on keskitetty Pelastusarmeijan kirpputorien Joulupata-pisteisiin. Näin apu saadaan nopeammin perille ja saamme myös tavaralahjoitukset välittömästi säältä suojaan. Pelastusarmeijan kirpputorit ja uudet iCare -hyväntekeväisyysmyymälät ovat näin Joulupadan ensisijaisia tavarakeräyspisteitä. Tavaralahjoituksia voi kirpputoripaikkakunnilla edelleen antaamyös katupadoille, mutta toiveena on, että tavaralahjoitukset vietäisiin suoraan kirpputorien Joulupata-pisteisiin. Pääkaupunkiseudulla uutuutena on myös Joulupata-kontteja, joihin vastaanotetaan tavaralahjoituksia.

Niillä paikkakunnilla, joilla Pelastusarmeijalla ei ole kirpputoria, ei enää oteta vastaan tavaralahjoituksia, vaan ihmisten toivotaan lahjoittavan katupatoihin rahaa. Verkossa toimiviin ns. nettipatoihin on myös helppo tehdä hyvän tahdon lahjoitus.

Ilman Joulupata-keräyksen vapaaehtoistoimintaa ja yritysyhteistyötä moni apua tarvitseva jäisi ilman tukea

Suuri määrä vapaaehtoisia, yrityksiä ja yhteisöjä on taas ollut mukana varmistamassa, että Joulupata-keräys onnistuu ja että kotimaan vähävaraiset saavat tarvitsemansa avun.

Tämän vuodenyritysyhteistyöstä on esimerkkinä Helsingin Villasukkatehtaan ja Pelastusarmeijan yhteistyö, jonka tuloksena on syntynyt Joulupata-keräykselle omat nimikkovillasukat. Joulupadan uusin yrityskumppani lahjoittaa jokaisen ostetun nimikkosukkaparin tuoton 6,99 € Joulupata-keräykseen.

Täältä voi ostaa Joulupadan villasukat

Tämän vuoden Joulupata-kampanjan teemaksi on otettu Pelastusarmeijan avustustyön 130-vuotinen historia. Ohjaaja Markus Virpiö ja säveltäjä Juri Seppä ovat omalta osaltaan halunneet tukea kotimaan vähävaraisia suunnittelemalla ja toteuttamalla mainosfilmin. Koskettavalla joulufilmillä haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että vaikka ajat ovat muuttuneet, avuntarve on säilynyt. Joulupata-kampajan radiomainokselle on antanut äänensä näyttelijä Seela Sella.

Verkkolahjoitukset kasvattavat jatkuvasti suosiotaan; tänä vuonna keräyksen tavoite miljoona euroa

Käteisen menettäessä merkitystään lahjoittajia kiinnostavat yhä enemmän uudet lahjoitustavat. Verkon kautta saatavat lahjoitukset kasvavat jatkuvasti, ja erilaisten ryhmien, kuten urheiluseurojen ja yritysten, verkossa perustamat nettipadat lisäävät vuosi vuodelta suosiotaan.

Lahjoittaa voi monella tavalla:

Viemällä rahalahjoitus kadulla tai ostoskeskuksessa olevaan pataan. Padat ovat kaduilla 13.12. ja 23.12.2019 välisenä aikana. Pieniin miehittämättömiin patoihin, joita löytyy mm. Finnkinon teattereista, voi lahjoittaa jo joulukuun alusta alkaen. Tarkat patapaikat löydät osoitteesta www.joulupata.fi

Lahjoittamalla verkossa 31.12.2019 asti

Tekemällä lahjoituksen joulupataan verkon kautta

Perustamalla nettipadan ja haastamalla ystävät mukaan

Ostamalla Joulupata-villasukat joulupata.helsinginvillasukkatehdas.fi -verkkosivulta

Maksamalla mobiilisti haluttu summa MobilePayllä 45011tai Pivolla 050 4001869

Tekstaamalla PATA (10 €) tai PATA20 (20 €) numeroon 16499

Tilisiirrolla: FI57 2084 3800 0057 29, viite 8808

Lahjoittamalla tavaraa Joulupadan keräyspisteisiin (erityisesti lelut tulevat tarpeeseen)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.