Partiolaisille helsinkiläinen puheenjohtaja

  Partiolaisille helsinkiläinen puheenjohtaja

  Partiopiirien edustajat valitsivat Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi helsinkiläisen Siiri Somerkeron, 28. Nykyään Helsingissä asuva Somerkero on kotoisin Vantaalta ja työskentelee päivätyönään konsulttina kestävän kehityksen teemojen parissa.

  Somerkero on toiminut aiemmin monissa vastuutehtävissä omassa lippukunnassaan Sotungin Tuliketuissa sekä partiopiirissä ja keskusjärjestössä muun muassa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtajana ja Suomen Partiolaisten partioneuvoston jäsenenä.

  Puheenjohtajana Somerkero haluaa edistää avointa ja eteenpäinpyrkivää partiojärjestöä Suomessa

  – Koronan ja sen takana lymyävän ilmastokriisin aikana partio on ajankohtaisempi liike kuin aikoihin. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan aktiivista toimijuutta, yhteen hiileen puhaltamista ja halua paremman maailman rakentamiseen. Meidän on varmistettava, että kaikista eri taustoista tulevat lapset, nuoret ja aikuiset voivat halutessaan tulla mukaan harrastamaan ja saada yhteisön ja tärkeitä taitoja, Siiri Somerkero sanoo.

  Partio on globaali nuorten liike ja partiolaiset Suomen suurin nuorisojärjestö. Partiotoiminta, jota paikalliset partiolippukunnat järjestävät, opettaa tekemisen kautta lapsia ja nuoria johtamaan itseään, ryhmää sekä vaikuttamaan omaan lähiympäristöönsä.

  – Partio on ollut monelle paikka saada kipinä olla aktiivinen toimija. Tänä keväänä julkaistun partion vaikuttavuustutkimuksen mukaan partiota harrastavat nuoret sitoutuvat vahvemmin yhteisiin päämääriin ja tarttuvat toimeen ongelmanratkaisutilanteissa tyypillisemmin kuin saman ikäiset ei-partiota harrastavat nuoret, Somerkero kertoo.

  Siiri Somerkero, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja 2021-2022. Kuva: Joosef Abokther

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.