Opiskelijat tekivät mielikuvatutkimuksen Pasilasta

Arkistokuva Keski-Pasilasta

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmä selvitti minkälaisia mielikuvia Pasilan alueen asukkailla, yrityksillä ja työntekijöillä on Pasilan kaupunginosasta.

Mielikuvatutkimuksen teetti Haaga-Helian luotsaama PasilaHUB-hanke, jossa Pasilaa kehitetään palvelemaan entistä paremmin alueen asukkaiden, kuluttajien ja yritysten tarpeita uusilla kaupan alan ja tapahtuma-alan kokeiluilla.

Samalla kyselytutkimuksessa selvitettiin, millaisia odotuksia vastaajilla oli Pasilan tulevaisuudesta.

Mielikuvakyselyyn vastanneet pitivät Pasilaa erinomaisesti saavutettavana, hyvin palvelevana, viihtyisänä ja kehittyvänä kaupunginosana.

– Kyselyn vastauksissa tuotiin esille, että Pasilasta halutaan luoda uusi moderni kaupunginosa, ei uutta Helsingin keskustaa, kerrottiin Haaga-Helian tiedotteessa.

Suurin osa vastaajista kertoi viihtyvänsä Pasilassa hyvin. Keskimäärin naiset ja nuoret kokivat Pasilan ilmapiirin muita verrokkiryhmiä viihtyisämmäksi.

– Pasilan asukkaat ajattelivat kaupunginosasta myönteisemmin kuin alueella työssäkäyvät.

Viihtyvyyttä lisäävät Pasilan sijainti, palvelujen läheisyys ja monipuolisuus. Erityisesti kauppoja ja ravintoloita koetaan olevan riittävästi, mutta toisaalta alueelle toivottiin lisää pieniä kahviloita ja yksilöllisiä kivijalkaliikkeitä. Myös ulkoilumahdollisuuksien koettiin nostavan Keskuspuiston kupeessa sijaitsevan Pasilan viihtyvyyttä.

– Kehityksestä huolimatta Pasilan kaupunginosa koettiin kuitenkin jokseenkin ei-arvostettuna, kolkkona ja harmaana. Tärkeimpinä Pasilan alueen kehityshankkeina pidettiinkin viheralueiden hoitamista sekä nykyisten rakennusten ja julkisivujen kunnostamista, Haaga-Helia tiedotti.

Kyselyyn vastasi 249 henkilöä. Vastaajista 47 prosenttia kertoi asuvansa Pasilassa ja 64 prosenttia työskentelevänsä Pasilassa.

-Tutkimukseen vastanneiden määrä on suhteellisen pieni verrattuna Pasilan alueen asukaslukuun ja siellä työskentelevien henkilöiden määrään, joten tutkimustulokset ovat suuntaa-antavia, Haaga-Helia huomautti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.