Oodin Obotti avuksi kesälukemisen etsintään

Obotti-mobiilisovellus yrittää etsiä asiakkaalle sellaisia kirjoja, joita hän ei muuten tulisi löytäneeksi.

Helsingin keskustakirjasto Oodissa on otettu käyttöön kirjansuosittelijarobotti, joka Oodin mukaan voi auttaa löytämään kiinnostavaa luettavaa.

Obotti-mobiilisovellus suosittelee jokaiselle oman maun mukaista kirjallisuutta Oodin hyllystä. Obotti on yksi esimerkki Helsingin kaupungin tekoälykokeiluista, joilla halutaan parantaa palveluita.

– Obottiin on teemoitettu kuusi erilaista hahmoa eli chatbottia, joilla on valmiiksi omat kiinnostuksen kohteet. Käyttäjä voi valita mieltymyksiään vastaavan hahmon, joka antaa suosituksia paitsi omien taipumustensa, myös käyttäjän tekemien valintojen perusteella, keskustakirjasto Oodi tiedotti.

Palvelu pyrkii suosittelemaan asiakasta kiinnostavia kirjoja, joita hän ei muuten löytäisi.

Sovellus oppii asiakkaan valinnoista ja tarjoaa jatkuvasti uutta aineistoa. Kokemus on vuorovaikutteinen, suositukset ovat käyttäjän näköisiä ja botteja voi kouluttaa mielensä mukaan. Obotilla on erilaisia persoonallisuuksia, joista jokainen sukeltaa Oodin aineistoon eri suunnasta.

Obotti toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja se suosittelee vain sellaista materiaalia, joka on sillä hetkellä lainattavissa Oodista.

Obotti on HeadAI:n kehittämä, tekoälyä hyödyntävä mobiilisovellus, jota kuka tahansa voi käyttää Oodissa tai vaikka kotona. Sovelluksen voi ladata Google PlayStoresta tai AppStoresta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.