Myös slangiyhdistys vastustaa Harjun nuorisotalon lakkauttamista

Talon henkilökunnan aloitteesta alkoi aikoinaan kaupunginosafestivaali Kallio Kukkii. Kuva: Harjun arkisto.

Kallion seudulla sijaitsevaa Harjun nuorisotaloa uhkaa lakkautus ja monet alueen asukkaat ovat nousseet puolustamaan legendaarista nuorisotaloa.

Harjun nuorisotalon säilyttämiseksi perustettuun nettiadressiin oli kertynyt yli tuhat allekirjoittajaa 23. lokakuuta mennessä. Nuorisotalon säilyttämiseksi on tehty kuntalaisaloite Helsingin kaupungille. Monet yhdistykset ja yhteisöt, kuten Kallion Kulttuuriverkosto ja Stadin Slangi ry, vastustavat Harjun nuorisotalon mahdollista lopettamista.

Nyt kun Nosturikin uhrataan rakentamiselle, ei meillä ole varaa menettää yhtään kiinteistöä nuorten ikäryhmien kulttuuriharrastukselta, painottaa Stadin Slangi ry tiedotteessaan.

Yhdistys on kotiseutuyhdistys, joka vaalii slangin kieltä mutta sen lisäksi myös Stadin kulttuuriperintöä.

Harjun nuorisotalon puolustamiseksi on myös perustettu julkinen facebookryhmä. Siellä kerrotaan, ettei Harjun nuorisotalon lakkauttamisesta ole tehty vielä päätöstä, vaan asia on menossa Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätettäväksi.

Lisäksi facebookryhmässä kerrotaan, että Kallion alueen nuoriso- ja kulttuuripalvelujen tulevaisuudesta pidetään yleisölle avoin keskustelutilaisuus 21. marraskuuta. Tilaisuuden järjestävät Harjun nuorisotalon käyttäjistä koostuva yhteisö ja sinne kutsutaan päättäjiä.

Harjun mahdollista lakkauttamista vastustavan adressin kommenteissa käy esiin se, kuinka tärkeäksi talo koetaan. Adressin kommenteissa todetaan muun muassa seuraavaa:

– Harjulla on pitkät perinteet arvokkaassa nuorisotyössä.

– Harjun nuorisotalo on osa itäisen kantakaupungin identiteettiä.

Sen työn merkitys koko Helsingin kaupunkikulttuurin kehittymiseen on merkittävä.

Myös Harjun henkilökunnan osaamista arvostetaan myös adressissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.