Myös Pasilan uuteen asemahalliin tulee kahviloita ja kauppoja

Mall of Triplan kauppakeskus avataan 17. lokakuuta. Myös samaan aikaan avautuvalla Pasilan uudella rautatieasemalla on runsaasti liiketiloja. Eli kauppoja ja kahviloita on luvassa myös varsinaisen Mall Of Triplan kauppakeskuksen lisäksi myös Pasilan uuden rautatieaseman asemahalliin.

Pasilan uusi rautatieasemarakennus on vanhan, puretun asemarakennuksen tapaan kaksikerroksinen. Kerrosten väliin sijoitetaan välikerros- eli parvirakenne. Helsingin kaupungin mukaan sitä voidaan kutsua myös sisäterassiksi.

Asemahallin alimpaan kerrokseen ja sisäterassille on kaavailtu kahviloita, ravintoloita, pieniä päivittäistavaraliikkeitä ja junamatkustajien odotustilaa.

– Alimmassa kerroksessa ovat myös lippuautomaatit ja aikataulunäytöt, kerrotaan Uusi Pasila-verkkosivustolla.

Pasilan uuden rautatieaseman asemahallin ylin kerros varataan kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin palveluille.

Uudesta asemahallista tehdään kulkuyhteys Itä-Pasilan Opastinsillalle ja uudistetulle Pasilan asema-aukiolle. Asema-aukion läpi pääsee Pasilan uuteen bussi- ja raitiovaunuterminaaliin Pasilansillalle. Asemahallista tulee myös kulkuyhteys Mall of Triplan kauppakeskuksen neljänteen ja viidenteen kerrokseen sekä aseman yläpuolisiin toimistotiloihin, eli Workery East -tornitaloihin.

Keski-Pasilaan vuosina 2019-2020 vaiheittain valmistuva Tripla on kolmen korttelin kokonaisuus, johon kuuluvat Mall of Tripla -kauppakeskus, kolme toimistorakennusta, kaksi asuinkerrostaloa, hotelli, joukkoliikenneasema, Pasilan uusi asema sekä pysäköintilaitos.

Jani Jakonen