Myllypuron kirjasto uudistui ja laajentui

Uusitun Myllypuron kirjaston aikuisten osasto. Kuva: Daniel Leiviskä

Myllypuron kirjasto on nyt kolme kertaa isompi kuin ennen.

Myllypuron ostarilla sijaitseva Myllypuron kirjasto on kokenut täydellisen muodonmuutoksen.

Aiemmin pienessä kulmatilassa sijainnut kirjasto on laajennettu viereiseen asukastilaan.

Koko kirjasto on remontoitu ja tilaa on nyt yhteensä 450 neliötä, mikä on kolme kertaa enemmän kuin aiemmin.

Uudistetusta kirjastosta löytyy aiempaa merkittävästi laajempi kaunokirjallisuuden osasto, nuorten kirjallisuutta, lehtiä ja tietokirjoja. Asukkaiden toiveesta kirjaston lastenosastoon on nyt panostettu: uusi lastenosasto on vallannut koko entisen kirjaston alueen, noin kolmasosan kirjaston tiloista.

Myllypuron kirjastossa on myös hyvät mahdollisuudet työskentelyyn ja harrastamiseen.

Tilassa on asiakaskoneita, lainattavia läppäreitä, varattava kokoustila sekä musiikkihuone, jossa voi harjoitella laulamista ja soittamista. Entisen asukastilan keittiö on säilytetty osana kirjastoa.

Se on jatkossa kokoustilan varanneiden käytössä, ja suunnitelmissa on käyttää keittiötä myös alueen asukkaiden kanssa yhteiseen tekemiseen.

– Meillä on jo suunnitelmissa, että keittiössä voisi järjestää kokkauskursseja, nuorten toimintaa ja vaikkapa leipoa lasten kanssa pipareita joulun tullen. Vaikka kirjasto on edelleen kompaktin kokoinen, meillä on mahdollisuudet tarjota monipuolisesti palveluja ja yhteistä tekemistä myllypurolaisille. Haluamme, että kirjastostamme tulee Myllypuron oma kohtaamispaikka, kertoi tiedotteessa kirjastonjohtaja Anu Satukangas.

Kirjaston kokoushuone on varattavissa Varaamo-palvelusta 1.11. alkaen. Tiloja voi tulevaisuudessa myös käyttää omatoimisesti aamulla ja illalla kirjaston varsinaisen aukiolon ympärillä. Omatoimikäytön aloittamisesta tiedotetaan asiakkaille erikseen.

Uudistuneen kirjaston avajaistapahtumaa vietettiin 13. lokakuuta.

Uusitun Myllypuron kirjaston lastenosasto. Kuva: Daniel Leiviskä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.