Munkkiniemeen yhteinen päiväkoti ruotsin- ja suomenkielisille

169
Kuvituskuva

Helsingin kaupunki suunnittelee ruotsinkielisen päiväkodin Daghemmet Elkan tontille uutta, nykyistä suurempaa päiväkotia.
Uusin tiloihin osoitteeseen Riihitie 9 tulee kaksi päiväkotia, ruotsinkielinen ja suomenkielinen.

– Kaupunki haluaa parantaa Munkkiniemen päiväkotitiloja ja palveluja sekä vastata hoitopaikkojen kasvavaan tarpeeseen, kaupunki tiedotti.

Daghemmet Elkan lisäksi uusiin tiloihin on suunniteltu siirrettävän ryhmäperhepäiväkodit Storstugan ja Svanen. Tiloihin tulee paikkoja 110 ruotsinkieliselle ja 100 suomenkieliselle lapselle. Suomenkieliset ryhmät ovat uusia. Kahdelle päiväkodille on yhteisessä rakennuksessa sekä omia että yhteiskäyttöisiä tiloja. Kaupungin mukaan hanke on kiireellinen nykyisten tilojen kunnon vuoksi.

Talon rakentaminen alkaa tämänhetkisen arvion mukaan syksyllä 2022. Rakentaminen kestää arviolta vuoden 2023 loppuun saakka. Muutto uuteen päiväkotiin tapahtuisi vuoden 2024 alkupuolella.

– Päiväkoti Elkan on alustavasti suunniteltu siirtyvän Kivitorpankentällä oleviin päiväkotitiloihin rakennustyön ajaksi.

Riihitien päiväkotirakennuksen suunnittelu on jo pitkällä. Rakennuksesta tulee osittain yksikerroksinen ja osittain kolmekerroksinen. Julkisivu verhoillaan puulla. Toiseen ja kolmanteen kerrokseen on suunniteltu lasten toimintatiloja. Alimpaan kerrokseen toteutetaan tiloja, jotka ovat päiväkodin toiminta-ajan ulkopuolella myös kuntalaisten käytössä.
Päiväkotitoiminta halutaan sijoittaa osittain kolmeen kerrokseen, jotta päiväkodille jäisi suurempi ja avarampi, vehreä piha-alue.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.