Munkinseutu saa nyt kaksi kansanedustajaa

Terhi Koulumies

Suurin osa uuteen eduskuntaan nousevista Helsingin kansanedustajista asuu esikaupunkialueella, eli lähiöissä, ja alle puolet asuu kantakaupungissa.

Munkinseutu tuplasi eduskuntavaalissa kansanedustajien lukumäärän. Kansanedustajana jatkava Sari Sarkomaa on munkkiniemeläisiä, kerrottiin Helsingin Kokoomuksen verkkosivulla viime marraskuussa. Uutena kansanedustajana eduskuntaan nouseva Terhi Koulumies asuu Munkkivuoressa. Hän on pitkänlinjan kaupunginvaltuutettu.

Eduskuntavaalissa Terhi Koulumies pärjäsi hyvin kotikaupunginosassaan. Äänestysalueella Munkkivuori A hän oli kolmanneksi suosituin ehdokas. Edellä olivat vain Pekka Haavisto ja Jussi Halla-aho. Munkkivuori B-alueella Koulumies oli viidenneksi suosituin.

Sari Sarkomaa oli kotikulmillaan ylivoimainen äänikuningatar. Munkkiniemi A:n äänestysalueella hän sai eniten ääniä. Munkkiniemi B-alueella Sarkomaa oli toisena Ben Zyskowiczin jälkeen. Munkkiniemi C:n äänestysalueella Sarkomaa oli listan kolmosena, edellään vain Pekka Haavisto ja Jussi Halla-aho.

Koko Helsingissä Terhi Koulumies oli tässä eduskuntavaalissa Sari Sarkomaata suositumpi. Koulumiehen äänisaalis ennen tarkistuslaskentaa on 7 142 ääntä. Sarkomaan äänipotti on 6 759.

Sari Sarkomaalla on nyt muutakin juhlan aihetta, sillä hänet valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1999, eli 20 vuotta sitten.

Sari Sarkomaa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.