Merikannontie yksisuuntaiseksi ja Hietaniemenkadulta pois parkkipaikkoja?

Kuvituskuva

Helsingin kaupunki suunnittelee parannuksia Hietaniemenkadun, Hietakannaksentien ja Merikannontien liikennejärjestelyihin Töölössä. Tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta sekä ohjata runsasta läpiajoliikennettä näiltä tonttikaduilta alueen pääkadulle, Mechelininkadulle.

Pyöräliikenteen ja jalankulun kannalta suurin muutos olisi se, että pyöräliikenne siirrettäisiin erilliseltä pyörätieltä ajoradalle ja pyörätiet muutettaisiin jalkakäytäväksi. Tämä selkeyttäisi pyöräliikenteen ja jalankulun järjestelyjä ja toisi lisää tilaa sekä pyöräilijöille että jalankulkijoille.

Nykyiset liikennejärjestelyt ovat hankalat erityisesti risteyksissä, mikä näkyy myös onnettomuuksien kohtalaisen suurena määränä, kertoi liikenneinsinööri Teppo Pasanen kaupungin tiedotteessa.

Suunnitelmaluonnosten mukaan autoliikenteen läpiajoa vähennettäisiin muuttamalla Merikannontie yksisuuntaiseksi Pohjoisen Hesperiankadun ja Kesäkadun välillä. Sallittu ajosuunta olisi pohjoiseen eli kohti Kesäkatua. Pyöräliikenteelle sallittaisiin ajo molempiin suuntiin, mikä mahdollistuu uuden tieliikennelain tullessa voimaan. Liikenneturvallisuuden ohella läpiajon vähentämisellä tavoitellaan alueen viihtyisyyden kohenemista.

Hietaniemenkadulle on tehty kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa Hietakannaksentien ja Mechelininkadun väliselle osuudelle. Toisessa vaihtoehdossa pyöräliikenne käyttäisi yhteisiä kaistoja autoliikenteen kanssa ja toisessa vaihtoehdossa katuosuudelle merkittäisiin erillinen pyöräkaista länteen päin ja keskustaan suuntautuva pyöräliikenne käyttäisi nykyistä pyörätietä. Pyöräkaistan toteuttaminen vähentäisi kadun varresta noin 35 pysäköintipaikkaa.

Uusien liikennejärjestelyjen suunnitelmaluonnoksia pystyi kommentoimaan 20. lokakuuta asti kaupungin verkkosivuilla. Suunnitelmaluonnoksista laaditaan palautteen pohjalta viimeistellyt ehdotukset päätöksentekoa varten. Muutostyöt on tarkoitus aloittaa ensi kesänä Hietaniemenkadun kunnostuksen yhteydessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.