Malminkartanon Kartanonmetsään rakentamista? Suunnittelukilpailu alkaa

138
Malminkartanon keskiosa Malminkartanontieltä kuvattuna, oikealla Kartanonmetsä. Kuva: Helsingin kaupunki.

Helsingin kaupunki ryhtyy selvittämään Malminkartanon keskiosan maankäytön mahdollisuuksia suunnittelukilpailun kautta.

Kilpailun tavoitteena on löytää kaupunkirakenteellinen ratkaisu, jossa voidaan sovittaa yhteen uutta rakentamista ja luonto.

Suunnittelukilpailu käynnistyy lokakuussa 2021 ja voittaja valitaan keväällä 2022.

Malminkartanon keskiosa tunnetaan myös Kartanonmetsänä ja suunnittelualue sijaitsee osin Malminkartanon juna-aseman päällä.

– Suunnittelukilpailun kautta haetaan ratkaisua, joka mahdollistaa tasapainoisen lopputuloksen sovittaa yhteen uutta rakentamista ja luonto. Lisäksi halutaan sujuvoittaa alueen kulkuyhteyksiä, sillä nykyiset kävelyreitit etenkin Malminkartanontien ja asema-alueen välillä ovat hankalat, Helsingin kaupunki tiedotti.

Suunnittelukilpailu käynnistyy lokakuussa 2021 ja siihen kutsutaan neljä arkkitehtitoimistoa, jotka maanomistajan edustajat ovat valinneet.

Asukkailla on mahdollisuus tutustua ja kommentoida verkossa kilpailuehdotuksia alkuvuonna 2022, ennen voittajan valintaa. Voittaja valitaan keväällä 2022.
Kommentit viedään tiedoksi tuomaristolle. Voittajaehdotus toimii tulevan asemakaavan pohjana ja asemakaavan laatiminen voi alkaa aikaisintaan keväällä 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.