Lähipuiston rakentaminen on alkanut Sompasaaren keskellä

Kalasataman projektialueeseen kuuluvassa Sompasaaressa rakennetaan asuntoja vilkkaasti. Luvassa ei ole pelkkää kivikaupunkia. Kompaktin kokoisen Sompasaaren asuntokorttelien keskelle mahdutetaan virkistys- ja puistoalue nimeltään Loviseholminpuisto.

Puiston pohjoisosan rakennustyöt ovat täydessä vauhdissa.
– Loviseholminpuisto on asuntokorttelien ympäröimänä luonteeltaan rauhallinen ja intiimi lähipuisto, joka palvelee erityisesti Sompasaaren omia asukkaita, mutta on helposti saavutettavissa myös rantojen kaduilta sekä polkupyörä- ja kävelyreiteiltä, luonnehdittiin puistoa Sompasaaren asemakaavassa.

Puisto on kokonaisuudessaan maanvarainen, joten sinne saadaan istutettua suuria puita, jotka näkyvät pihakatujen päätteenä. Kaupungin tavoitteena on, että puisto valmistuu lähes kokonaan vuoden 2021 aikana.

Uutta Helsinkiä -nettisivustolla kerrotaan, että Loviseholminpuisto on nimetty merikapteeni G. W. Sundmanin puolison Kristina Lovisa Sundmanin mukaan. Sompasaarta kutsuttiin 1800-luvulla monien muiden nimien ohessa myös Lowiseholmiksi. Vaikutusvaltainen G. W. Sundman sai Sompasaaren vuokraoikeuden huutokaupalla Helsingin kaupungilta vuonna 1817.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.