Laajasalon ratikkakortteliin kolmikerroksinen autojen pysäköintiluola

Hybridivarikon arkkitehtuurikilpailun voitti vuonna 2018 ehdotus Scapes. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

Kruunusillat-raitiotien päätepysäkin läheisyyteen Laajasaloon on suunniteltu Suomen ensimmäinen raitiovaunuvarikon ja asumisen yhdistävä hybridikortteli.

Asemakaavaratkaisussa on varattu kerrosalaa eniten asumiselle, yhteensä 42 900 kerrosneliötä. Liiketiloille on varattu 1200 neliötä. Varikon kerrosala on 18 400 neliötä. Autojen pysäköinnin pinta-ala on 11 500 kerrosneliömetriä. Se käsittää noin 365 autopaikkaa. Asuntojen lukumäärä on noin 650. Raitiovaunuvarikko ja pysäköinti sijoittuvat osittain puisto- ja katualueen alle. Kaavan mukaan korttelin kannenalaiseen tilaan rakennetaan autopaikkoja kolmeen kerrokseen.

Hybridikorttelin vieraspysäköinti sijoitetaan Holmanmoisionaukiolle ja korttelin itäpuolelle Rantametsänpolun yhteyteen.

Alueella sijaitseva pururata, koirapuisto ja rantalentopallokentät siirretään uuteen paikkaan lähimaastoon. Lasten leikkipaikka tulee puolestaan ratikkakorttelin kansipihalle. Nykyinen urheilukenttä siirretään ja ajanmukaistetaan Holmanmoisionpolun viereen jäävälle alueelle. Laajasalon uimarannan alue ei kuulu kaava-alueeseen ja sen toiminta jatkuu nykyisellään.
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Laajasalon Yliskylän ratikkakorttelin asemakaavan muutoksen 4. marraskuuta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.