Kysyivät henkilöpaperit! Herttoniemen ja Munkkivuoren R-kioskit palkittiin

Munkkivuoren ostoskeskuksen R-kioski ja Herttoniemen metroaseman R-kioski on palkittu kunniakirjoin esimerkillisestä nuorten asiakkaiden ikärajavalvonnasta. Vastuullisissa myyntipisteissä siis kysyttiin henkilöpaperit kaikilta nuorilta näyttäviltä asiakkailta, jotka ostivat alkoholia tai raha-arpoja. Kunniakirjan joulun alla pidetyssä tilaisuudessa sai myös Alko Oy.

Kunniakirjat antoi Helsingin ehkäisevän päihdetyön Pakka-toiminta.

Palkittujen myyntipisteiden henkilökunta kysyi henkilöllisyyspapereita jokaiselta koeostajalta ja koepelaajalta silloin kun täysi-ikäiset mutta nuorelta näyttävät koeostajat yrittivät ostaa alkoholia ja raha-arpoja sekä pelata pelikoneilla kaupoissa, kioskeilla ja huoltoasemilla keväällä 2019 Helsingissä.

Kioskit palkittiin erityisesti siksi, ettö myös rahapelikoneiden ikärajavalvonta hoidettiin erinomaisesti. Alko sai palkinnon erinomaisesta alkoholimyynnin vastuullisuudesta kaikissa kuudessa myymälässä, joihin koeostot tehtiin. Ostokokeet perustuvat valtakunnalliseen Pakka-toimintamalliin.

Toimintamallin tavoitteena on edistää ehkäisevää päihdetyötä. Pakka-toimintaa kehittävät Helsingin kaupunki, poliisi, aluehallintovirasto sekä vähittäiskaupan ja ravintoloiden edustajat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.