Kumtähdenkentän peruskorjaus jatkuu ensi syksyyn saakka

Kokonainen puisto on suljettu pois käytöstä peruskorjauksen vuoksi Arabian kauppakeskusta vastapäätä. Hämeentien varressa sijaitseva Kumtähdenkenttä on aidattu korkealla verkkoaidalla joka puolelta. Puiston peruskorjaus jatkuu koko kevään ja kesän, sillä sen arvioidaan valmistuvan lokakuussa 2019.

Keväällä 2018 hyväksytyn puistosuunnitelman mukaan kunnostuksen tavoitteena on nostaa puiston kaupunkikuvallista ilmettä sekä kohentaa Maamme-laulun muistomerkin ympäristöä. Myös muistomerkki peruskorjataan. Paikalta hävinnyt laattapolku palautetaan. Muistomerkkiä ympäröivät istutukset vaihdetaan.

Hämeentien ja Kustaa Vaasan tien kulmaukseen sijoitetaan näyttävä kukkivien pienpuiden kokonaisuus porttiaiheeksi saavuttaessa Arabian alueelle.

Kumtähdenkentän avoimen nurmialueen poikki rakennetaan uusi puistokäytävä ja käytävän päähän rakennetaan portaat, jotka yhdistävät sen Hämeentien jalankulkualueisiin. Puiston eteläosassa oleva kivituhka-aukio kivetään ja muutetaan oleskelualueeksi. Kivetylle pinnalle sijoitetaan penkkejä ja puistoshakki. Suunnitelman mukaan puiston nykyiset kalusteet uusitaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.