Kuljetusalan lakko viivästyttää jäteastioiden tyhjennyksiä pääkaupunkiseudulla

  Auto- ja kuljetusalan keskiviikkona 15.2. alkanut lakko vaikuttaa huomattavasti jäteastioiden tyhjennyksiin pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Ainakin puolet asuinkiinteistöjen jäteastioista uhkaa päivittäin jäädä tyhjentämättä lakon päättymiseen asti. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY suosittaa, että asukkaat säilyttäisivät jätteensä mahdollisuuksien mukaan kotonaan siihen asti, kunnes lakko on loppunut ja astiatyhjennykset jatkuvat normaalisti. Jätekuljetuksia koskevan lakon on määrä loppua 21.2. klo 24.

  Keskiviikkona alkanut auto- ja kuljetusalan lakko vaikuttaa jätehuoltoon noin puolessa pääkaupunkiseudun kiinteistöistä. Lakko koskettaa eniten seka- ja biojätteiden sekä kartonki- ja muovipakkausten astiatyhjennyksiä. Ainoastaan lasipakkausten ja pienmetallin kuljetukset jatkuvat kohtuullisen normaaleina.

  – Alueelliset vaikutukset voivat olla hyvin vaihtelevia, mutta lakko heijastuu kaikkialle. Eniten tilanne näkyy niissä kiinteistöissä, joissa jäteastioita on asukkaita kohden vähiten ja joiden tyhjennysrytmi on tihein, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen.

  Jos kiinteistön jäteastiat ovat täynnä, jätteet on parasta säilyttää kotona, parvekkeella tai varastossa mahdollisuuksien mukaan.

  – Tarkkailettehan omaa jätetilaanne ja viettehän jätteenne sinne vain, jos se on välttämätöntä. Ylitäyttyneet astiat viivästyttävät tyhjennyksiä entisestään ja hidastavat lakon jälkeisiä paikkaustoimiamme, Nuutinen muistuttaa.

  HSY varmistaa jätehuollon toimivuuden yhteiskunnallisesti tärkeiden kohteiden palveluissa, kuten sairaaloissa.

  – Tyhjennämme päivittäin yli 34 000 jäteastiaa, eli jokaisena lakkopäivänä noin 17 000 jäteastiaa jää tyhjentämättä. Koska kyseessä on lakko, korvaavaa henkilöstöä ei ole saatavilla, toteaa Nuutinen.

  HSY ei veloita lisämaksua lakon vuoksi ylitäyttyneistä jäteastioista eikä väliin jääneitä tyhjennyksiä luonnollisesti veloiteta. Jos kiinteistön jäteastiat täyttyvät lakon aikana, yhteydenotto HSY:n asiakaspalveluun ei valitettavasti jouduta asiaa. Myös lakon päätyttyä jätetilan ja -astioiden täyttymistä on suotavaa tarkkailla, koska silloinkaan ylitäyttymisestä ilmoittaminen asiakaspalveluun ei todennäköisesti nopeuta asiaa.

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.