Kruunusiltojen hankesuunnitelman ylitykset etenevät valtuustoon

  Helsingin kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Kruunusillat-hankkeen raitiotieosuuden vaiheistamista ja enimmäishinnan korottamista liittyen hankesuunnitelman raitiotiehen.

  Esityksen mukaan ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan raitiotieyhteys Laajasalon Laajasalontieltä Hakaniemeen, jonka osalta hankkeen kokonaiskustannusarvio on 326 miljoonaa euroa joulukuun 2020 kustannustasossa.

  Toiseksi kaupunginhallitus päätti esittää, että raitiotieyhteyden Hakaniemestä Helsingin päärautatieasemalle suunnittelua ja toteutuksen valmistelua jatketaan ja osuutta koskeva kustannusarvio tuodaan erikseen päätettäväksi.

  Sen sijaan kaupunginhallitus päätti palauttaa uudelleenvalmisteltavaksi esityksen kolmannen kohdan siten, että esitystä täydennetään selvityksillä Yliskylän lenkin toteuttamisen tarkemmista kustannuksista ja arvion tarkoituksenmukaisuudesta toteuttaa se muun hankkeen rakentamisen yhteydessä. Esityksen pitää sisältää myös arvio siitä, minkä verran Yliskylän yhteyden rakentaminen maksaisi, jos se tehdään myöhemmin erillisenä hankkeena.

  Kaupunginhallitus päätti myös esittää valtuustolle eräiden vuoden 2021 talousarvioon merkittyjen määrärahojen ylittämistä Kruunusillat-hankkeen liittyvien hankkeiden vuoksi. Ylitykset koskevat muun muassa esirakentamista ja alueiden käyttöönottoa.

  Havainnekuva: Kruunusillat-hanke Helsingin kaupunki ja WSP

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.