Korson asemalta kukitettu reitti Ankkapuistoon

Kuvituskuva

Vantaan kaupunki kohentaa Korson rautatieasemalta Korson Ankkapuistoon vievää kävely- ja pyöräilyreittiä kukkaistutuksilla sekä asfalttiin maalattavilla kukilla.

Samantyyppiset toimenpiteet tehdään myös Martinlaakson juna-asemalta Jokiuomanpuistoon johtavalla kävely- ja pyöräilyreitillä.

Kukkia maalataan Korsonpolun varrelle sekä Martinlaaksontien ja Louhelantien varsille. Lisäksi viherkaistoille reittien varteen istutetaan eri aikaan kukkivia sipulikasveja. Asfaltin maalaustyöt tehdään elokuussa 2021 alussa ja oikeat kukat kukkivat keväällä 2022.

– Kukkamaalausten ja kukkaistutusten tarkoituksena on kokeilla uudenlaista tapaa tuoda kävely- ja pyöräilyreittejä enemmän esille ja houkutella ihmisiä liikkumaan kävellen ja pyöräillen, kertoi Vantaan kaupungin liikenneinsinööri Jenni Tyynilä tiedotteessa.

Reittien viihtyisyyden parantaminen on osa Helsingin seudulla käynnissä olevaa hanketta, jossa kävelyä ja pyöräilyä edistetään ketterien ja edullisten kokeilujen avulla. HSL, Traficom ja Väylävirasto rahoittavat hankkeita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.