Kivistöön tulee toinenkin kauppakeskus

Havainnekuva K-Citymarket Kivistöstä.

Kivistössä avattiin kauppakeskus Kivis 5. lokakuuta, mutta alueelle on tulossa toinenkin iso kaupallisten palvelujen keskittymä.

K-ryhmä tiedotti syyskuussa 2023, että Kesko rakentaa yhteistyössä SSA Rakennus Oy:n kanssa Kivistöön Vantaan viidennen K-Citymarketin.

K-Citymarketin ja noin 20 muuta liiketilaa sisältävä hanke kuuluu Kivistön keskustaa täydentävän ”Colosseumin” viimeiseen osaan.

– K-Citymarket tulee olemaan kooltaan yli 7000 neliömetriä, joka jakaantuu puoliksi elintarvikkeelle ja käyttötavaralle. Lisäksi hanke sisältää yli 6000 neliömetriä muita liiketiloja kolmessa kerroksessa.

Asiakkaiden käyttöön on suunniteltu yli 300 parkkipaikkaa autoille ja 500 paikkaa polkupyörille. Liiketilojen lisäksi hankkeeseen kuuluu asuntotorni, johon SSA Rakennus toteuttaa asumista.

Hanketta koskevat maanvuokrasopimukset allekirjoitettiin Vantaan kaupungin tiloissa 12. syyskuuta 2023. Sopimusten allekirjoittamisen jälkeen rakentamistyöt voitiin aloittaa lähes välittömästi. Tavoitteena on, että kauppa avataan kevättalvella 2026.

Kauppakeskus Kiviksen vuokrattava pinta-ala on yhteensä 12 600 neliömetriä.

Keskuksen päävuokralaisina ovat Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Kivistön terveysasema, päivittäistavarakaupat Lidl, S-Market ja Alko sekä Vantaan kaupungin kaupunkikulttuurin tilat. Lisäksi kauppakeskuksessa sijaitsee kuntokeskus ja kukkakauppa sekä ravintoloita ja kahviloita. Kauppakeskuksen lisäksi Kiviksestä on käytetty myös termiä lähipalvelukeskus Kivis.

Kauppakeskus Kivis iltavalaistuksessa. Kuva: Sini Salo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.