Kivistön ”timanttipuiston” rakentaminen käyntiin

kuvituskuva

Aurinkokiven koulun viereen rakennetaan värikäs leikki- ja oleskelupuisto. Uuden Timanttikiteenpuiston alue ulottuu Lipunkantajanraitilta Ruusukvartsinkadulle. Rakentaminen alkoi marraskuun alussa ja valmista pitäisi olla marraskuussa 2020.

Puiston alueelle tulee leikkivälineitä, kuten trampoliineja ja kiipeilyteline. Puiston kohokohdaksi rakennetaan timanttikiteen muotoinen, monivärinen veistos, jonka päällä voi kiipeillä.

Timanttikiteenpuiston pinta-alasta noin puolet on nurmea, ja puistoon tulee paljon puita ja monivuotisia kukkaistutuksia.

Puiston keskiosa on kivetty. Kiveys toistaa kidemäistä kuviota, minkä lisäksi pinnassa on taidekiveyksiä ja väripinnoitettua asfalttia. Puistoon tehdään valaistus. Puiston läpi kulkee puromainen, sadevedet ja sulamisvedet keräävä hulevesiuoma. Lisäksi puistoaukiolle tulee hulevesiuria, jotka muodostavat kuvioita kiveyksen pintaan sateella ja sen jälkeen.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan puiston alueelle tulee myös useita oleskelupaikkoja, kuten penkkejä ja istuskeluportaat.

Puiston rakentamisen yhteydessä viimeistellään myös läheinen Timanttikiteenkuja, joka valmistunee kesällä 2020.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.