Kirkkonummen asemarakennus asetettiin huutokauppaan

Kirkkonummen asemarakennus. Kuva: Aleksi Ahonen / Suomen rautatiemuseo

Kirkkonummen rautatieaseman rakennus pyritään myymään.

Valtio-omisteisen Senaatti-kiinteistöt Oy:n tytäryhtiö Senaatin Asema-alueet Oy laittoi Kirkkonummen rautatieaseman asemarakennuksen huutokauppaan netissä.

Kohde on esillä Huutokaupat.com -verkkosivustolla.

Sivustolla julkaistun ilmoituksen mukaan myytävällä määräalalla sijaitsee myös vuonna 1983 valmistunut piharakennus, jossa on jätekatos sekä työkalu- ja pyörävarasto.

Asemarakennuksen pinta-ala on noin 308 bruttoneliömetriä, ja rakennus on täyteen vuokrattu. Huutokauppailmoituksen mukaan huutokauppa päättyy 23. syyskuuta 2022, tai kolme minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.

Kirkkonummen perinteikkään merkkirakennuksen huutokauppailmoitus on kiinnostanut ihmisiä, sillä ilmoitusta oli 30. elokuuta aamupäivään mennessä katsottu yli 6 000 kertaa. Ostotarjouksia rakennuksesta oli jätetty siihen mennessä yhteensä viisi ja tarjoajia oli neljä.

Julkaistussa huutokauppailmoituksessa kerrottiin, että Kirkkonummen juna-aseman asemarakennus on valmistunut vuonna 1926. Finna-kuvapalvelussa julkaistujen valokuvien tietojen ja Wikipedian mukaan se on valmistunut vuonna 1903.

Rakennus on suojeltu. Lopullisen päätöksen mahdollisesta kaupasta tekee Senaatin Asema-alueet Oy:n hallitus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.